#ThaiGP: Opnieuw punten voor NTS RW Racing GP’s Joe Roberts

De jonge coureur uit Californië tekende zondag met een vastberaden optreden tijdens de vijftiende race van het seizoen opnieuw voor een mijlpaal door als dertiende de finish te passeren terwijl Steven Odendaal door een onschuldige schuiver alle hoop op een goed resultaat verloren zag gaan.

De allereerste race op het spannende en uitdagende Chang International Circuit in Buriram werd vandaag opnieuw een spannende, close en uitdagende race in deze zwaarbevochten competitie. De NTS RW Racing GP coureurs Steven Odendaal en Joe Roberts hadden vooraf terecht gehoopt een rol te kunnen spelen op de wedstrijddag, een wedstrijddag die wederom gekenmerkt werd door extreme hoge temperaturen en een hoge vochtigheidsgraad.

Odendaal en Roberts, die vanaf de zevende en achtste startrij aan de race moisten beginnen, kwamen bij de start uitstekend we gen konden zich meteen Mengen in de strijd voor de WK punten. Terwijl de coureur uit Los Angeles dit tot aan de finish vol wist te houden kwam zijn Zuid-Afrikaanse teamgenoot in de derde ronde ten val. Odendaal toonde echter karakter, pakte zijn machine weer op om vervolgens de race gewoon uit te rijden en daarmee waardevolle data te verzamelen voor zijn team, Roberts daarentegen passeerde uiteindelijk als dertiende de finish waarmee hij in een warm Thailand zijn beste seizoenprestatie leverde.

Het gehele NTS RW Racing GP team kijkt uit naar de volgende Grand Prix, een Grand Prix die over twee weken wordt verreden op het circuit van Motegi in Japan, een thuiswedstrijd dus voor de chassisleverancier van het team.

 

#16 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS), 13e:

“Yeah, wat een fantastische race. Het is mijn beste klassering van het hele seizoen en dat geeft gewoon een geweldig gevoel. Eerlijk gezegd hebben we dit resultaat behaald vanwege de eerste twee ronden, dit omdat ik een goede start had en direct al veel anderen wist te passeren, dus we zaten er meteen goed bij. Het hele NTS RW Racing GP team heeft er dit weekend voor gezorgd dat ik kon beschikken over een fantastische fiets en me het gevoel gegeven dat het erin zat. Ik ben zo blij dat we dit resultaat hebben weten te behalen en een keer weer in de punten zijn gefinisht, de plek waar we thuishoren. Het is leuk om te weten dat het erin zit terwijl we op hetzelfde moment ook weten waar we nog kunnen verbeteren. Daarom kijk ik ook echt uit naar de thuiswedstrijd van NTS om ze daar opnieuw een top vijftien finish te kunnen bezorgen.”

 

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing GP, NTS), 23e:

“Mijn start was goed en het lukt om meteen in een goed groepje terecht te komen, maar even later ging het fout in bocht twee toen ik probeerde iemand te passeren. Het spijt me echt voor het hele team, maar dingen zoals deze gebeuren nu eenmaal in het racen. We konden na de crash in ieder geval nog wat race ervaring opdoen omdat ik in staat was de wedstrijd te hervatten en te finishen. Hoe dan ook, het was al met als een positief weekend voor ons en ik denk dat we in Japan opnieuw een stap kunnen maken.”

 

Jarno JANSSEN (Team manager):

“Uiteraard zijn we blij met het fantastische resultaat van Joe. Hij kende een goede start van de race en kwam direct in een groep die streed voor de punten. Vervolgens wist hij zich heel goed te handhaven, iets dat in deze omstandigheden heel belangrijk is om je altijd maar moet zien wat er om je heen gebeurt, maar dat heeft hij heel goed gedaan. Daarom zijn we ook heel blij voor hem, maar ook voor het team omdat zij er keihard voor werken om dit soort prestaties te kunnen behalen. Dank voor de geweldige support van NTS, zij geven ons het vertrouwen om deze geweldige machine te mogen preparen. Aan de andere kant zijn we ook wel een beetje verdrietig voor Steven, hij had vandaag ook een uitstekende kans op een goed resultaat. Maar helaas kwam hij in de derde ronde ten val waardoor deze hoop verloren ging. Maar hij heeft het goede gedaan door de machine weer op te pakken en de race te hervatten, daarmee heeft ie bij een ieder veel respect afgedwongen.”

 

#ThaiGP Moto2™ -uitslag race na 24 ronden:

1 Francesco BAGNAIA / ITA / SKY Racing Team VR46 / KALEX / +39´00.009

2 Luca MARINI / ITA / SKY Racing Team VR46 / KALEX / +1.512

3 Miguel OLIVEIRA / POR / Red Bull KTM Ajo / KTM / +1.651

13 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS RW Racing GP / NTS / +24.668

23 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS RW Racing GP / NTS / +57.527

 

Moto2™stand kampioenschap:

1 Francesco BAGNAIA / ITA / KALEX / 259

2 Miguel OLIVEIRA / POR / KTM / 231

3 Brad BINDER / RSA / KTM / 157

26 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS / 5

29 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS / 1

Ook interessant