#ThaiGP: NTS RW Racing GP coureurs Steven Odendaal en Joe Roberts leveren sterke prestatie in kwalificatie

De coureurs van het Nederlandse team zullen vanaf de zevende en achtste rij starten als de lichten uitgaan voor de eerste Moto2 race in Thailand. 

Zaterdagochtend was de derde vrije training een positieve sessie waarin Joe Roberts en Steven Odendaal zich constant wisten te verbeteren en uiteindelijk in de top twintig geklasseerd stonden. Ondanks dat de Moto2 categorie altijd al een zeer intensieve klasse is lijkt het erop dat de tegenstand dit weekend op het Chang International Circuit in Buriram nog heviger is. Echter zijn de Zuid-Afrikaanse Steven Odendaal en Joe Roberts uit Californië goed met de situatie omgegaan en hebben ze zich als 21e en 22e op de grid gekwalificeerd.

 

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing GP, NTS), Grid positie P21 – 1´37.287 (20/20):

“De kwalificatie van vandaag was wel oké maar helaas miste ik het eerste gedeelte door een aantal kleine fouten van mijzelf. Hoe dan ook, het was niet zo slecht en ik denk echt dat we ons voor morgen kunnen verbeteren waarbij we in de warm-up wat gaan proberen. 0,9 seconde van de polesitter af betekent dat we nog ongeveer 0,4 seconde moeten vinden om een rol te spelen in de race. Ik kijk uit naar de race van morgen en ik wil het team bedanken voor hun tomeloze inzet.”

 

#16 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS), Grid positie P22 – 1´37.432 (14/22):

“Om als 22e te eindigen met slechts een seconde verschil betekent dat het niet zo’n slechte kwalificatie voor ons was. Maar het is ongelooflijk hoe competitief het hier is, dus het gaat een zware en intense race worden morgen. Het wordt heel belangrijk om goed te starten en daarna zien we wel waar we eindigen.”

 

Jarno JANSSEN (Team manager):

“Het was een goede dag voor ons. Beide coureurs hebben goed gepresteerd vanaf de ochtendsessie waar we competitef waren met slechts 0,8 seconde verschil naar de leider. De kwalificatie is eerlijk gezegd altijd een beetje moeilijk voor ons omdat je ook geluk moet hebben maar we zijn er goed mee omgegaan en hebben onze positie van FP3 min of meer vast kunnen houden. Deze posities geven ons een goede kans om voor de punten te vechten in de race. Eerst moeten we zorgen dat we goed starten en zonder problemen de eerste ronde door kunnen komen waarna we contact moeten houden met de top vijftien.”

 

#ThaiGP Moto2™ – Uitslag kwalificatie:

1 Lorenzo BALDASSARRI / ITA / Pons HP40 / KALEX / 1´36.374

2 Alex MARQUEZ / SPA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 1´36.400 +0.026

3 Luca MARINI / ITA / SKY Racing Team VR46 / KALEX / 1´36.408 +0.034

21 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS RW Racing GP / NTS / 1´37.287 +0.913

22 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS RW Racing GP / NTS / 1´37.432 +1.058

Ook interessant