#ThaiGP: NTS RW Racing GP start met werken op nieuw terrain in Buriram

De Grand Prix van Thailand die dit weekend verreden wordt is nieuw op de kalender van het kampioenschap. Daarnaast is dit weekend het begin van een zeer drukke oktobermaand met nog drie andere overzeese races in Azië en Australië.

Het lange wachten tot arriveren op het Chang International Circuit in Buriram is voorbij. Teams en coureurs in hebben na de eerste dag een idee over hoe de race van de zeer competitieve Moto2 categorie eruit zal zien in het land in zuid-Azië. De omstandigheden zijn vergelijkbaar met die van buurland Maleisië met veel hitte en een hoge luchtvochtigheid.

Buriram is volledig nieuw voor iedereen in de Moto2 klasse, behalve lokale coureur Thitipong Warokorn die dit weekend Alejandro Medina vervangt in het Spaanse SAG Team. Omdat het circuit onbekend is keken Steven Odendaal en Joe Roberts uit na de eerste vrije training op vrijdagochtend waarbij ze het circuit zo snel mogelijk probeerden te leren. Beide getalenteerde NTS RW Racing GP coureurs bewezen hun vaardigheden op een dag waarin ze steeds wisten te verbeteren en uiteindelijk in de tweede sessie een seconde sneller waren dan in de eerste.

De actie op twee wielen in Thailand gaat zaterdagochtend verder met FP3 om 05:55 uur met de belangrijke kwalificatiesessie om 10:05 uur, en iets aangenamere tijd voor de Europese kijkers.

 

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing GP, NTS), FP1: P25 – 1´39.046 (21/22) / FP2: P26 – 1´38.256 (16/21):

“Vandaag ging het helaas niet zoals ik dat zelf wilde aangezien we gedacht hadden dichterbij de snelste coureurs te kunnen staan. We hebben hard gewerkt en een aantal goede settings gevonden dus we moeten maar eens zien wat we in de kwalificatie op zaterdag kunnen doen. Ik wil het team bedanken want ze werken heel hard dus ik zal het hele weekend vol gas geven.”

 

#16 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS), FP1: P27 – 1´39.189 (21/21) / FP2: P23 – 1´38.141 (20/24):

“Tijdens de eerste dag hebben we wat ervaren opgedan hier in Buriram maar ik moet toegeven dat het zeker geen makkelijke baan is. Op een aantal plaatsen is de baan zeer breed dus maakt dat het lastig om de juiste lijn en rempunten te vinden. Daarnaast zijn er ook moeilijke secties zoals de vierde sector waar je richting de laatste bocht gaat. Hoe dan ook, het gaat een interessant weekend worden om te zien hoe iedereen verbetert en tot waar de rondetijden gaan zakken. Ik denk dat het geen verrassing zal zijn als er een 1’35 gereden wordt in de kwalificatie. Tot dusver voel ik me wel goed op het circuit en kijk ik er naar uit om mezelf veel te verbeteren. In het algemeen was het een positieve start van het weekend voor ons ondanks dat we alleen maar de harde band hebben gebruikt in de hele FP1 sessie. Om eerlijk te zijn vind ik deze nummer 2 band niet goed aangezien ik denk dat deze in warme omstandigheden niet goed werkt. Toen we de nummer 0 gebruikten ging het veel beter en ik denk dat deze band ook beter is voor deze omstandigheden. Het gaf me veel meer vertrouwen met de motor en iedere keer dat we deze gebruiken voel ik me comfortabel. Hierdoor denk ik dat we dit vertrouwen mee kunnen nemen in het hele weekend en een beter resultaat kunnen halen dan het vorige raceweekend.”

 

#ThaiGP Moto2™ – Gecombineerde tijden FP1/FP2:

1 Mattia PASINI / ITA / Italtrans Racing Team / KALEX / 1´36.839 (FP2)

2 Francesco BAGNAIA / ITA / SKY Racing Team VR46 / KALEX / 1´36.981 +0.142 (FP2)

3 Alex MARQUEZ / SPA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 1´37.137 +0.298 (FP2)

23 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS RW Racing GP / NTS / 1´38.141 +1.302 (FP2)

26 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS RW Racing GP / NTS / 1´38.256 +1.417 (FP2)

Ook interessant