#AragonGP: NTS RW Racing GP’s Steven Odendaal ondanks progressie toch onbeloond

De ervaren Zuid-Afrikaanse rijder liet het gehele weekend een fantastische prestatie zien maar reed zondag met zijn 18e finishplek niet in de punten. Zijn Californische teamgenoot Joe Roberts kende een moeilijk weekend op het nabij de Spaanse stad Alcaniz gelegen Motorland. 

De laatste race voordat de coureurs weer de oceaan over vliegen voor de Grand Prix in oktober leverde weer een zinderende competitie op, niet alleen wat betreft de temperaturen die vandaag rond lunchtijd werden gemeten op het indrukwekkende Motorland Aragon Circuit. In plaats van een felle strijd voor de overwinning was de hitte te voelen in het midden van het veld, daar was de strijd heftig maar eerlijk.

Mede hierdoor hebben de beide NTS Racing GP coureurs, Steven Odendaal en Joe Roberts, ervaring opgedaan met het contact maken met andere coureurs tijdens de eerste rondes. Gelukkig wisten zowel Odendaal als Roberts beiden op hun motor te blijven zitten, wel verloren ze hierbij kostbare tijd. Maar jammer genoeg voor de uit Johannesburg afkomstige Odendaal verloor hij het contact met de groep die voor de laatste punten vocht. Joe Roberts voelde zich ondertussen niet comfortabel genoeg met de fiets om harder te pushen tijden de zware 21 ronde durende race van vandaag.

Na een pauze van twee weken zullen de coureurs starten in Thailand, een nieuwe bestemming op de kalender.

 

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing GP, NTS), 18de:

“De race begon best wel goed voor ons maar jammer genoeg had ik twee coureurs voor me die me in de beginfase naar buiten drukten. Daardoor verloor ik het contact met de groep. Dus vanaf dat moment was de kans om in de punten te eindigen eigenlijk al verloren. Er zijn een paar dingen die we moeten oplossen, daarnaast moeten we ook nog wel iets harder werken aan onze race pace tijdens de trainingen. Aan de andere kant, we hebben ook een aantal positieve dingen gevonden dit weekend, hierdoor denk ik dat we een grotere stap voorwaarts kunnen maken tijdens de volgende races. Ik wil het team en iedereen die een ons dit eerste seizoen in het wereldkampioenschap heeft gesteund bedanken. “

 

#15 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS), 24ste:

“Eerlijk gezegd was dit niet ons weekend. We konden niet de setting vinden waar ik blij mee was. De race zelf begon moeilijk toen ik bij een paar inhaalacties naast de baan werd geduwd. Daarmee hebben we veel tijd verloren. Maar hoe dan ook, de rondetijden waren niet zoals ze moesten zijn om dichter bij de punten te kunnen komen. Ik kan wel zeggen dat dit weekend een grote teleurstelling was maar we gaan vooruit. Op naar de flyaway races in oktober waar we op zoek gaan naar glorie.”

 

Jarno JANSSEN (Team manager):

“We zijn blij met Steven omdat hij een goede race had met een goede snelheid, al zijn we uiteindelijk buiten de punten geëindigd. Maar zijn optreden overall was erg sterk dit weekend en het is duidelijk dat we een flinke verbetering hebben doorgemaakt met hem de laatste paar weken. Dit is het meest positieve aspect omdat, zoals iedereen weet, Steven ook volgend jaar bij ons zal rijden. Daarvoor willen we hem vooruit helpen en zorgen dat hij progressie boekt. Natuurlijk willen we hetzelfde voor Joe maar hij had een moeilijk weekend hier in Aragon, hij wist niet de resultaten te boeken die hij had verwacht. Het lukte hem niet om de motor zo af te laten stellen zoals hij het graag zou willen. In een kampioenschap wat zo competitief is, is het moeilijk om dan mee te komen. Maar we gaan vooruit, op naar Thailand, daar ligt een baan die voor iedereen nieuw is dus we zullen zien hoe we het daar zullen doen, vooral omdat Joe snel leert onder normale omstandigheden.”

 

#AragonGP Moto2™ – Uitslag race na 21 ronden:

1 Brad BINDER / RSA / Red Bull KTM Ajo / KTM / 39´59.247

2 Francesco BAGNAIA / ITA / SKY Racing Team VR46 / KALEX / +1.526

3 Lorenzo BALDASSARRI / ITA / Pon HP40 / KALEX / +2.055

18 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS RW Racing GP / NTS / +27.747

24 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS RW Racing GP / NTS / +37.143

 

Moto2™stand kampioenschap:

1 Francesco BAGNAIA / ITA / KALEX / 234

2 Miguel OLIVEIRA / POR / KTM / 215

3 Brad BINDER / RSA / KTM / 144

26 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS / 2

28 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS / 1

Ook interessant