#AragonGP: Gemengde gevoelens na een warme kwalificatie op Aragón voor NTS RW Racing GP

Steven Odendaal was tevreden met zijn prestatie door zich als 21e te kwalificeren terwijl teamgenoot Joe Roberts als gevolg van een verkeerde timing voor de aanval in de kwalificatiesessie op de zaterdagmiddag niet blij was met zijn resultaat.

Veel zon zorgde voor opnieuw een warme middag tijdens de tweede dag op het grote MotorLand Aragón circuit in de binnenlanden van Spanje. Voor Nederlandse NTS RW Racing GP team in de Moto2 klasse waren er niet aan beide kanten van de garage lachende gezichten te zien na een zwaarbevochten kwalificatie deze middag.

De Zuid-Afrikaanse coureur en voormalig Europese Moto2 kampioen, Steven Odendaal, maakt constant vorderingen en heeft veel profijt van het recentelijk verrichte testwerk in Valencia waarbij hij zijn rondetijd iedere keer aan weet te scherpen tijdens beide trainingsdagen op het Aragón circuit.

Daar tegenovergesteld had Joe Roberts uit Los Angeles moeite om zich aan te passen aan de omstandigheden en wist hij zijn ritme niet te vinden in de kwalificatiesessie waarbij hij op zoek was naar een goede slipstream.

De race zal gebruikelijk zondagmiddag om 12:20 uur van start gaan.

 

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing GP, NTS), Grid position P21 – 1´54.269 (16/18):

“Het was een goede kwalificatie, mede dankzij dat ik dit circuit behoorlijk goed ken. Daardoor is het zeker een stuk makkelijker voor ons dit weekend. Toch moesten we de banden vooral in de gaten houden maar uiteindelijk was het mijn beste kwalificatie op de NTS tot dusver met een 21e plaats. Natuurlijk is dit nog niet echt een bijzonder resultaat maar we zullen zien hoe het in de race zal gaan waarin we moeten vechten om bij de groep te blijven en punten te behalen.”

 

#16 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS), Grid position P27 – 1´53.763 (19/19):

“Om eerlijk te zijn was dit niet onze beste dag doordat we een aantal problemen hadden tijdens de kwalificatie. Ik had het gevoel dat ik de snelheid had voor de top 20 maar iedereen om mij heen wachtte op een goede slipstream, vooral door het lange rechte stuk waar een slipstream heel belangrijk is. Normaal gesproken rijd ik niet met mensen die hun tijd verspillen met wachten op andere coureurs maar dit keer dacht ik dat het belangrijk was. Hierdoor verspilde ik veel goede ronden en nog belangrijker, de frisheid van de banden. Hoe dan ook, we hebben niet goed getimed en ik wist de ideale ronden niet te rijden waardoor we verder naar achteren staan. Onze snelheid voor de race ziet er goed uit dus ik denk dat we morgen een goede prestatie kunnen neerzetten op de manier zoals we dat gewend zijn met naar voren vechten.”

 

Jarno JANSSEN (Team manager):

“Ik denk dat het een hele positieve kwalificatie was voor steven met de 21e plaats, slechts 1,1 seconde van pole wat veelbelovend is. We hebben veel testwerk verricht tussen Misano en Aragón waarbij Steven meer dan drie dagen op het circuit was in deze korte periode. Natuurlijk was het de combinatie van het testen van onderdelen maar we hebben ook de setup weten te verbeteren. Hierdoor zijn we relatief tevreden maar hadden we toch gehoopt dat hij in de top 20 zou staan. Hoe dan ook levert deze startpositie hem een goede plaats op voor de race van morgen. De verwachting is dat de race in de eerste drie of vier ronden beslist zal worden dus hij zit op een goede positie om wat plaatsen te winnen in de eerste ronden, daar te blijven en dan kijken wat er gebeurt. Aan de andere kant is Joe teleurgesteld met zijn resultaat. Vanochtend had hij een kleine crash wat normaal gesproken een kleine tegenslag is waarvan hij moet herstellen. Daarnaast kon hij zijn laatste band helaas niet gebruiken op de manier zoals we dat gehoopt hadden aangezien één snelle ronde in zijn laatste run niet genoeg is. Hopelijk kan hij zijn kracht weer vinden want we weten dat hij een hele sterke racer is en hij altijd herstelt. Vanaf de 27e plaats op de grind is wel heel lastig in Moto2.”

 

#AragonGP Moto2™ – Uitslag kwalificatie:

1 Brad BINDER / RSA / Red Bull KTM Ajo / KTM / 1´53.149

2 Marcel SCHRÖTTER / GER / Dynavolt Intact GP / KALEX / 1´53.223 +0.074

3 Jorge NAVARRO / SPA / Federal Oil Gresini Moto2 / KALEX / 1´53.257 +0.108

21 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS RW Racing GP / NTS / 1´54.269 +1.120

27 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS RW Racing GP / NTS / 1´54.763 +1.614

Ook interessant