#SanMarinoGP: NTS RW Racing GP coureurs net buiten de punten op Misano

Joe Roberts en Steven Odendaal lieten een vastberaden prestatie zien op zondag in het warme Italië waarbij ze startend vanaf de negende rij net buiten de top 15 eindigden.

De racedag bij de beroemde Adriatische kustlijn in Rimini ging gepaard met zomerse omstandigheden waarbij de temperaturen rond de middag al hoog lagen toen de lichten uit gingen voor de dertiende ronde van het seizoen. Ondanks dat de vooruitzichten voor het NTS RW Racing GP team niet geweldig waren met een 25e startplaats voor Steven Odendaal en een 26e voor Joe Roberts was er tijdens de warm-up al te zien dat ze beiden echte racers zijn en hun uiterste best deden om de uitkomst te veranderen in de race.

Tijdens de race, waarbij de Amerikaan Joe Roberts en de Zuid-Afrikaan Steven Odendaal zeer goed wisten te starten, waren er slechts enkele ronden nodig voordat de coureurs hun ritme hadden gevonden en zich naar voren wisten te vechten met een respectabele zestiende en zeventiende plaats voor het Nederlandse team dat samenwerkt met de Japanse fabrikant NTS.

Het kampioenschap gaat verder over twee weken op het Motorland Aragón in Spanje.

 

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing GP, NTS), 17e:

“De race was uiteindelijk OK voor ons met een heel goede start. Helaas denk ik dat we een halve seconde per ronde verliezen om competitief genoeg te zijn en te kunnen strijden met de belangrijkste groep in deze zeer zware en uiterst competitieve klasse. Dat is wat we moeten vinden. We gaan nu richting Valencia voor een tweedaagse test om te zien hoe we kunnen verbeteren en er het meeste uit te halen voor de komende races. Hopelijk komen we sterker terug en kunnen we vechten voor betere posities. Mijn dank gaat uit naar het team en iedereen die betrokken is bij het project voor het harde werk wat ze doen.”

 

#15 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS), 16e:

“Het weekend eindigde met een niet heel slechte race voor ons aangezien we constante rondetijden konden rijden in de race. Hierdoor was het mogelijk om naar de zestiende plaats te komen wat geen slecht resultaat is voor mij. Maar we moeten ons niveau verbeteren aan het begin van de race aangezien we daar het meest verloren terwijl onze snelheid aan het eind van de race goed was. We moeten dus het begin van de race zien te verbeteren en dan kunnen we dichter bij de rest staan.”

 

Jarno JANSSEN (Team manager):

“Ik denk dat het eindigen op de zestiende en zeventiende plaats op papier een goed resultaat voor ons is, vooral na de kwalificatie van gisteren. De race van vandaag was er eentje waar er veel gebeurde aan de kop van het veld. Maar om resultaten te boeken moet je finishen en dat is wat we gedaan hebben. Joe wist zichzelf aan het eind van de race en wist zelfs nog zijn rondetijden aan te scherpen in de laatste aantal ronden. Dat is zeker een positief punt van vandaag. Aan de andere kant had Steven moeilijkheden met de voorkant van zijn machine maar hij wist er goed mee om te gaan en is anders gaan rijden wat er voor gezorgd heeft dat we met een zestiende en zeventiende plaats dit weekend afsluiten.”

 

#SanMarinoGP Moto2™ – Race uitslag na 25 ronden:

1 Francesco BAGNAIA / ITA / SKY Racing Team VR46 / KALEX / 41´02.106

2 Miguel OLIVEIRA / POR / Red Bull KTM Ajo / KTM / +3.108

3 Marcel SCHRÖTTER / GER / Dynavolt Intact GP / KALEX / +4.094

16 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS RW Racing GP / NTS / +38.707

17 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS RW Racing GP / NTS / +39.432

 

Moto2™ Klassement:

1 Francesco BAGNAIA / ITA / KALEX / 214

2 Miguel OLIVEIRA / POR / KTM / 206

3 Brad BINDER / RSA / KTM / 119

26 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS / 2

28 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS / 1

Ook interessant