#SanMarinoGP: NTS RW Racing GP oogt op een comeback op zondag

Ondanks flinke verbeteringen in de kwalificatie wat rondetijden betreft zullen Steven Odendaal en Joe Roberts de Grand Prix van San Marino vanaf de negende rij starten.

Na hevige regen die ‘s nachts viel keerde het zomerse weer terug voorafgaand aan de kwalificatietraining op zaterdag. De derde vrije training op zaterdagochtend werd verreden onder lastige omstandigheden maar de temperaturen liepen ’s middags op de manier waar de vakantieregio Rimini beroemd door is.

Echter, als gevolg van de veel hogere baantemperatuur op het bochtige Misano World Circuit Marco Simoncelli wist het NTS RW Racing GP team niet de juiste balans te vinden in de setup voor het circuit dat ze voor het eerst bezoeken met de Japanse machine.

De race zal zondagmiddag zoals gebruikelijk om 12:20 uur van start gaan.

 

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing GP, NTS), Grid positie P25 – 1´38.671 (17/19):

“Tijdens de kwalificatie hebben we een mooie verbetering kunnen maken naar een 1’38.6 wat onze beste tijd is van dit weekend. Helaas was het niet genoeg om dichterbij de top twintig te starten. We hebben toch wat kunnen vinden wat we morgen gaan proberen en we geloven erin dat het gaat werken. We moeten bezig blijven en hopelijk kunnen we een stap naar voren maken in de race van morgen.”

 

#16 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS), Grid positie P26 – 1´38.732 (9/21):

“Er is niet veel te zeggen. De teleurstelling is zeer groot, vooral na onze sterke kwalificatie in Silverstone. We hebben wat dingen geprobeerd die we gisteren gevonden hebben en hopen dat dit de situatie zou veranderen. Hopelijk kunnen we voor de race van morgen iets vinden om dit weekend fatsoenlijk af te kunnen sluiten.”

 

Jarno JANSSEN (Team manager):

“Het was een lastige kwalificatie. We hoopten op meer maar ik denk dat we door de warmere omstandigheden deze middag de setup niet juist konden krijgen voor dit moeilijke circuit. Het weekend is nog niet voorbij natuurlijk dus gaan we er alles aan doen om dit op tijd te herstellen zodat we klaar zijn voor de race op zondag.”

 

#SanMarinoGP Moto2™ – Uitslag kwalificatie:

1 Francesco BAGNAIA / ITA / SKY Racing Team VR46 / KALEX / 1´37.121

2 Marcel SCHRÖTTER / GER / Dynavolt Intact GP / KALEX / 1´37.331 +0.210

3 Mattia PASINI / ITA / Italtrans Racing Team / KALEX / 1´37.416 +0.295

25 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS RW Racing GP / NTS / 1´38.671 +1.550

26 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS RW Racing GP / NTS / 1´38.732 +1.611

Ook interessant