#BritishGP: Britse Grand Prix 2018 afgelast

Door veiligheidsredenen heeft race direction besloten om alle drie de races vandaag af te gelasten op het Silverstone Circuit. 

Na lang wachten en nog enige hoop dat de regen zou stoppen heeft race direction besloten om de Britse Grand Prix af te gelasten om 17:00 uur vanmiddag. Vanaf de ochtend zorgde de hevige regen voor veel water op de baan waardoor er een flinke laag ontstond op het asfalt. Dit nieuwe asfalt dat recentelijk is aangebracht zorgde ervoor dat deze hoeveelheid water niet goed genoeg weg kon stromen. De veiligheid van de coureurs was de reden nadat er op zaterdagmiddag tijdens de FP4 sessie van de MotoGP klasse een zwaar incident plaatsvond onder dezelfde omstandigheden. In dit incident waren meerdere coureurs betrokken geraakt waarbij Spanjaard Tito Rabat zijn bovenbeen, scheenbeen en kuitbeen brak.

De laatste keer dat er een Grand Prix is afgelast als gevolg van de weersomstandigheden was in 1980 tijdens de Oostenrijkse GP waar er ’s nachts zo’n 40 centimeter sneeuw was gevallen.

Het kampioenschap wordt over twee weken vervolgd in San Marino.

 

Jarno JANSSEN (Team manager):

“Het is erg jammer voor iedereen, vooral voor alle toeschouwers die heel lang hebben moeten wachten en behoorlijk wat geld hebben betaald om ons te zien vandaag. Maar het is buiten onze macht. Natuurlijk hadden we gehoopt dat het anders was maar het is zoals het is en we kunnen het niet veranderen. Ik denk dat race direction de juiste keuze heeft gemaakt met de veiligheid van de coureurs op de eerste plaats.”

 

Moto2™ Klassement:

1 Francesco BAGNAIA / ITA / KALEX / 189

2 Miguel OLIVEIRA / POR / KTM / 186

3 Alex MARQUEZ / SPA / KALEX / 113

26 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS / 2

28 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS / 1

Ook interessant