#AustrianGP: NTS RW Racing GP heeft vertrouwen in het tackelen van de bergachtige race in Spielberg

Het Nederlandse Moto2 team had pech met de veranderlijke weersomstandigheden op zaterdag waarbij zowel Steven Odendaal als Joe Roberts goed presteerden op een volledig natte baan in het fascinerende berglandschap in het Oostenrijkse Styria.

Na een aantal flinke regenbuien in de nacht van vrijdag op zaterdag, maar ook op zaterdagmorgen, bracht de zon het zomergevoel terug naar het Murtal gebied. In de derde vrije training op zaterdagochtend in regenachtige omstandigheden behoorden Steven Odendaal en Joe Roberts opnieuw tot de snelste coureurs en eindigden ze FP3 in de top 15.

Ten tijde van de kwalificatie was de 4,3 kilometer lange Red Bull Ring volledig droog waarbij dingen compleet veranderden voor het NTS RW Racing GP team aangezien ze daarvoor maar één droge sessie hadden gehad. Hoe dan ook, Roberts en Odendaal wisten hun snelheid te vinden voor deze omstandigheden na een aantal runs waarbij ze zich als 24e en 25e kwalificeerden. Beide coureurs kijken er naar uit om het bezoek aan Oostenrijk in stijl af te sluiten.

De elfde ronde van het kampioenschap zal zondagmiddag zoals gebruikelijk om 12:20 uur van start gaan.

 

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing GP, NTS), Grid positie P25 – 1´30.959 (20/23):

“Het was een moeilijke dag vandaag aangezien we niet de beste setting hadden voor droge omstandigheden op deze baan omdat we hier nog nooit geweest zijn. Hierdoor kijken we er naar uit om morgen te verbeteren want we zijn er van overtuigd dat we weten welke richting we op moeten om stappen te maken. Veel dank voor het team voor alles en ik ben benieuwd wat we in de race kunnen doen. Tot slot vind ik het jammer wat er is gebeurd met Xavi. Om eerlijk te zijn kon ik niks doen toen hij aan mij voorbij probeerde te gaan en hij zijn achterwiel tegen mijn voorwiel stuurde. Helaas kwam hij ten val. Het spijt me dat hij zijn arm heeft gebroken en de race moet missen. Ik wens hem een spoedig herstel.”

 

#16 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS), Grid positie P24 – 1´30.794 (24/26):

“We hadden opnieuw een hele goede sessie in de regen deze morgen en was ik één van de snelsten toen de baan volledig nat was. Dat was erg mooi. Helaas heeft deze plaats tussen de bergen voor rare weersomstandigheden gezorgd en was het in de kwalificatie volledig droog. Het slechte voor ons was dat we hiervoor maar één sessie in droge omstandigheden hadden dus was het lastiger om de juiste setting voor de kwalificatie te vinden. Uiteindelijk wisten we wat te vinden wat ons geholpen heeft voor een betere rondetijd maar ik denk dat er nog veel ruimte is voor verbetering. Dit is waarom de rondetijd die ik gereden heb beter had kunnen zijn. Ondanks dat denk ik dat we veel potentie hebben voor de race dus gaan we proberen goed te starten en wat posities goed te maken.”

 

Jarno JANSSEN (Team manager):

“Uiteindelijk was het geen slechte dag of slecht weekend tot dusver voor NTS RW Racing GP of Steven Odendaal en Joe Roberts. De omstandigheden dit weekend waren zeer wisselvallig tot nu toe maar we waren heel snel in de regen, zowel gisteren als vanmorgen. In FP3 waren we een beetje aan het wachten om te zien hoe de omstandigheden waren en daardoor hebben zijn we de beste omstandigheden van de baan misgelopen. Toen de regen weer heviger werd waren we weer één van de snelsten. Natuurlijk was de kwalificatie een ander verhaal want de baan was volledig droog en moesten we terugkeren naar een droge setup die we alleen vrijdagochtend hebben kunnen testen. Dit was natuurlijk niet in ons voordeel want met dit nieuwe project en onze prachtige machine hebben we veel data nodig en kunnen we niet terugkijken naar de data van vorig jaar omdat alle circuits nieuw zijn. Dit zorgde voor een langzame start van de kwalificatie. Hoe dan ook zijn we best tevreden met de prestaties van beide coureurs ook al denk ik dat we wat beter hadden kunnen zijn. Op dit gebied hebben we het over 0,2 seconde wat ons een rij verder naar voren zou laten starten. Daarnaast denk ik dat we best wel vertrouwen hebben voor de race van morgen. Het zal weer lastig worden zoals dat het hele jaar is in Moto2. Ons gevoel zegt dat we morgen wat sterker zijn dan vorig weekend waar we opnieuw hebben laten zien dat we progressie boeken. Als laatste wil ik Xavi Vierge een spoedig herstel wensen nadat hij en Steven helaas betrokken waren bij een valpartij in de kwalificatie. We wensen hem het beste en hopen hem zo snel mogelijk weer op zijn motor te zien.”

 

#AustrianGP Moto2™ – Uitslag kwalificatie:

1 Francesco BAGNAIA / ITA / SKY Racing Team VR46 / KALEX / 1´29.409

2 Miguel OLIVEIRA / POR / Red Bull KTM Ajo / KTM / 1´29.719 +0.310

3 Fabio QUARTARARO / FRA / (+)Ego – Speed Up / Speed Up / 1´29.930 +0.521

24 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS RW Racing GP / NTS / 1´30.794 +1.385

25 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS RW Racing GP / NTS / 1´30.959 +1.550

Ook interessant