#CzechGP: NTS RW Racing GP verlaat Brno met kleinste marge richting winnaar ooit

Zowel Joe Roberts als Steven Odendaal reden een sterke race op zondag in Tsjechië waarbij ze de coureurs die aan kop reden bij wisten te houden in de zeer competitieve Moto2 klasse.

Na zeer warme omstandigheden op de vrijdag en zaterdag waren de weersomstandigheden op de race dag wat vriendelijker. Dit is waarom de snelheid van de race behoorlijk hoog lag zodra de lichten uitgingen voor de tiende ronde van het wereldkampioenschap. Beide NTS RW Racing GP coureurs konden de groep bijhouden waar er gevochten werd om de punten. Helaas passeerden Roberts en Odendaal de lijn net buiten de top 15 maar was dit qua verschil richting de winnaar de beste race van het seizoen voor het project van de Japanse fabrikant.

Het paddock zal nu richting Oostenrijk gaan voor de volgende ronde van het kampioenschap die komend weekend verreden wordt.

 

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing GP, NTS), 19e:

“Het weekend begon best goed voor mij maar daarna werd het slechter. Helaas was het begin van de race niet goed door een aantal problemen met de grip. Daarnaast denk ik dat we het veel beter hebben kunnen doen aangezien we de zelfde snelheid hadden als die van de coureurs in de top tien. Dus als we daar zouden kunnen zijn was het vele beter geweest. Helaas is het wat het is maar was het wel onze de race met de kleinste marge naar de winnaar. We moeten dus denken aan de positieve dingen en gaan we richting Oostenrijk waar we hard gaan werken om verder te verbeteren. Mijn dank is voor het team en altijd vol gas.”

 

#15 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS), 18e:

“Vandaag was niet echt waar we gehoopt hadden te finishen maar we zijn in de top twintig geëindigd met slechts 18 seconden verschil naar de winnaar. Dat is mijn beste finish van het jaar. Het was niet makkelijk aangezien ik veel moeite had met de voorkant van de machine. Het voelde echt dat ik op het randje zat en ik heb geprobeerd er zo goed mogelijk mee om te gaan. Hoe dan ook, er zijn een aantal positieve dingen die we aan dit weekend te danken hebben zoals bijvoorbeeld het eindigen in de top 16 na één van de vrije trainingen. Dat was echt goed. Ik kijk er nu naar uit om naar Oostenrijk te gaan en dat is een baan waar we het goed kunnen doen, denk ik. Ik heb er vertrouwen in dat het goed komt.”

 

Jarno JANSSEN (Team manager):

“Het was eigenlijk helemaal geen slechte race voor ons. Natuurlijk hopen we iedere race punten te kunnen pakken maar we moeten ook kijken naar de afstand van ons richting de Winnaar. Tot dusver zijn we niet zo dicht bij de top geweest als vandaag. Dit laat zien dat we progressie boeken ieder weekend. Toch zijn punten altijd het doel en de motivatie, maar we mogen ook niet vergeten dat ons project nog erg jong is waardoor het belangrijkste is om progressie te blijven boeken. Onze jongens hebben een goede en zekere race gereden en ik denk dat we allebei tevreden zijn met hoe het gelopen is. Zoals ik al zei, het doel blijft om progressie te blijven boeken.”

 

#CzechGP Moto2™ – Race uitslag na 19 ronden:

1 Miguel OLIVEIRA / POR / Red Bull KTM Ajo / KTM / 39´22.324

2 Luca MARINI / ITA / SKY Racing Team VR46 / KALEX / +0.070

3 Francesco BAGNAIA / ITA / SKY Racing Team VR46 / KALEX / +0.525

18 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS RW Racing GP / NTS / +18.136

19 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS RW Racing GP / NTS / +19.040

 

Moto2™ Stand kampioenschap:

1 Miguel OLIVEIRA / POR / KTM / 166

2 Francesco BAGNAIA / ITA / KALEX / 164

3 Alex MARQUEZ / SPA / KALEX / 113

26 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS / 2

27 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS / 1

Ook interessant