#CzechGP: NTS RW Racing GP gaat naar het oosten voor de start van deel twee van het seizoen

De dit weekend te verrijden Tsjechische Grand Prix op het heuvelachtige circuit van Brno is een bijzonder weekend voor zowel Steven Odendaal als ook Joe Roberts.

De Tsjechische ronde is een Grand Prix die terug kan kijken op een geweldige historie in het circuit van Brno, het circuit waar jaarlijks begin augustus de tiende ronde van het kampioenschap wordt verreden. Het prachtige Autodrom Brno, gebouwd in 1987, is sindsdien een vaste waarde op de kalender nadat eerder de Tsjechoslowaakse Grand Prix werd verreden op het 13,9 km lange “City Circuit” nabij de stad Brno.

Inmiddels is het 5,4 km lange circuit geen onbekend terrein meer voor de coureurs Steven Odendaal en Joe Roberts. Laatstgenoemde, net teruggekeerd van de bekende Suzuka 8H in Japan, omdat hij kan terugkijken op een geslaagd Moto2 debuut een jaar geleden op het Tsjechische circuit terwijl het voor Odendaal een soort van thuis Grand Prix is aangezien zijn verloofde op enkele kilometers van het circuit geboren is.

 

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing RG, NTS):

“Als we dit weekend beginnen aan de Tsjechische Grand Prix dan ben ik zeker in de stemming, want we kijken er naar uit om die laatste paar aanpassingen te kunnen vinden die ons dichter naar de top 15 moeten brengen. Ik denk zelf dat dit mogelijk moet zijn omdat we elke race tot nu toe steeds een stapje hebben weten te maken. Dit geldt niet alleen voor mezelf maar ook voor het team, ook zij kijken er naar uit om weer aan de slag te gaan na de korte zomerstop. Daarnaast is het natuurlijk de thuis Grand Prix van mijn verloofde, dus het is leuk om al mijn familie hier te hebben. Ik ben er klaar voor.”

 

#16 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS):

“Eén ding is vooraf zeker wat betreft deze baan, in het verleden heb ik het hier altijd goed gedaan. Niet alleen in de Red Bull MotoGP Rookies Cup maar ook het afgelopen seizoen toen ik hier mijn debuut maakte in het wereldkampioenschap. Ik eindigde toen als tiende, iets dat natuurlijk fantastisch was. Hierdoor is Brno best wel een speciale baan voor mij en hopelijk kan ik dat geweldige gevoel van toen komend weekend voortzetten. Tijdens de break heb ik een geweldige nieuwe ervaring opgedaan tijdens de Suzuka 8H race in Japan. Over het geheel genomen was het een geweldig weekend en was het geweldig om een aantal geweldige mensen om me heen te hebben, zoals bijvoorbeeld Kevin Schwantz. Hij is gewoon een heel aardig persoon en hij heeft me veel geholpen met echt goede tips. Ik denk dat ik me dit weekend altijd zal blijven herinneren, zeker de finish met al dat vuurwerk en de vele mensen met hun lampjes op de tribunes. Mijn gevoel is dan ook fantastisch nu ik hier voor de start van het tweede deel van het seizoen in Brno ben aangekomen.”

 

Statistieken Automotodrom Brno:

First time venue for the GP Czech Republic: 1987

Length: 5,403 meters

Width: 15 meters

Longest straight: 636 meters

Left corners: 6

Right corners: 8

Best Moto2™ Pole-Position: 2´01.581 (2016)

Moto2™ Circuit lap record: 2´02.383 (2014)

 

#CzechGP Moto2™ tijdschema

Vrijdag, 3 August: 10:55 – 11:40 FP1

Vrijdag, 3 August: 15:05 – 15:50 FP2

Zaterdag, 4 August: 10:55 – 11:40 FP3

Zaterdag, 4 August: 15:05 – 15:50 QP

Zondag, 5 August: 09:10 – 09:30 Warm-Up

Zondag, 5 August:12:20 Race (19 Laps – 102.657 km)

 

Moto2™ stand kampioenschap:

1 Francesco BAGNAIA / ITA / KALEX / 148

2 Miguel OLIVEIRA / POR /KTM / 141

3 Alex MARQUEZ / SPA / KALEX / 113

4 Joan MIR / SPA / KALEX / 95

5 Lorenzo BALDASSARRI / ITA / KALEX / 93

6 Brad BINDER / RSA / KTM / 91

7 Xavi VIERGE / SPA / KALEX / 70

8 Marcel SCHRÖTTER / GER / KALEX / 73

9 Fabio QUARTARARO / FRA / Speed Up / 72

10 Mattia PASINI / ITA / KALEX / 63

11 Luca MARINI / ITA / KALEX / 43

12 Sam LOWES / GBR / KTM / 39

13 Iker LECUONA / SPA / KTM / 32

14 Simone CORSI / ITA / KALEX / 31

15 Andrea LOCATELLI / ITA / KALEX / 27

26 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS / 2

27 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS / 1

Ook interessant