#GermanGP: NTS RW Racing GP begint met meer verbeteringen aan de zomerstop

Steven Odendaal mist na sterk optreden de punten voor het enige Nederlandse Grand Prix Team terwijl Joe Roberts uitkijkt naar de komende zomerstop waarin hij zijn accu hoopt op te laden voor het tweede deel van het seizoen.

De negende ronde van het seizoen kwam zondag op het legendarische Sachsenring circuit, gelegen in het oostelijke deel van Duitsland, kwam zondagmiddag tot een eind onder warme en zonnige omstandigheden. De Moto2 race leverde opnieuw een zeer competitief schouwspel op waarin Steven Odendaal zijn rol speelde gedurende de 28 ronden tellende race. Startend vanaf P22 op de grid had de Zuid-Afrikaan al snel de aansluiting bij de groep die het grootste deel van de race streed voor een top 15 klassering. De coureur uit Johannesburg kwam uiteindelijk als 18e over de finish.

Ondertussen begon teamgenoot Joe Roberts de wedstrijddag in de Duitse deelstaat Saksen vrij goed nadat hij een dag eerder tijdens de kwalificatie nog zoveel problemen kende, helaas kon hij dit momentum niet vasthouden tijdens de race. De jonge Amerikaan verliet gefrustreerd Duitsland maar kijkt uit naar de drie weken durende zomerpauze.

Het kampioenschap gaat begin augustus verder met de traditionele Grand Prix op het circuit van Brno in Tsjechië.

 

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing GP, NTS), 18e:

#Goed, de race ging best wel goed voor ons, hoewel ik denk dat het nog iets beter had gekund. Vanwege de warme omstandigheden hadden best wel een beetje moeite met de grip achter. Dit was dan ook het enige mindere aspect van vandaag. Los van dit heeft het team gedurende het weekend keihard gewerkt en ik denk dat we opnieuw een stap voorwaarts gemaakt hebben hier op dit moeilijke circuit en tevens belangrijke informatie hebben weten te verzamelen om mee te nemen naar de volgende race. Daarom kijk ik ook al uit naar Brno, de thuisbasis van mijn verloofde. Laten we kijken of we daar voor haar een paar punten kunnen scoren. Nogmaals dank aan het adres van het team en ik wens iedereen een paar rustgevende weken toe.”

 

#15 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS), 22nd:

“Er is niet zoveel te vertellen omdat het een moeilijke dag was vanwege de warme omstandigheden. Tijdens de warm-up vanmorgen begonnen we goed maar tijdens de race had ik een ander gevoel en was het moeilijk om fatsoenlijke rondetijden te rijden. Bovendien maakte ik daarnaast zelf de nodige fouten dus het is zeker geen dag om lang bij stil te staan. We gaan nu naar Brno wat echt een leuk circuit is, hopelijk kunnen we daar betere resultaten behalen.”

 

Jarno JANSSEN (Team manager):

 “Laten we beginnen met Steven die een hele goede race heeft gereden met constant en goed tempo gedurende de gehele race, een race die lang en best wel heel veeleisend was. Daarnaast waren we dichtbij de punten met hem, iets dat natuurlijk goed is voor het team en tegelijkertijd een stap voorwaarts is voor ons nog steeds nieuwe project. Helaas kenden we gisteren met Joe een hele moeilijke dag, het was moeilijk om met hem een goed ritme te vinden maar vanmorgen tijdens de warm-up zag het er allemaal veelbelovend uit boekt hij heel veel vooruitgang. Hierdoor hadden we ook veel vertrouwen in de race. Helaas kon hij vervolgens de prestaties van vanmorgen niet evenaren in de race, dus viel hij terug naar de laatste plaats in zijn groep omdat hij zijn rondetijden niet wist te verbeteren. Zoals bekend rijdt Joe dit seizoen voor het eerste een volledig seizoen en soms krijg je als rookie te maken met dit soort races. Hopelijk geeft de zomerstop hem de nodige rust en weet hij gedurende deze periode de accu weer op te laden na een paar moeilijke raceweekenden voor hem en keert hij over een aantal weken volledig fit en gemotiveerd terug voor het tweede deel van het seizoen. Daarnaast wensen we hem natuurlijk veel succes toewensen tijdens zijn eerste Suzuka 8H avontuur later deze maand.”

 

Moto2™ Motorrad GP Deutschland -Uitslag race na 28 ronden:

1 Brad BINDER / RSA / Red Bull KTM Ajo / KTM / 39´46.306

2 Joan MIR / SPA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / +0.779

3 Luca MARINI / ITA / SKY Racing Team VR46 / KALEX / +0.933

18 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS RW Racing GP / NTS / +28.019

22 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS RW Racing GP / NTS / +41.509

 

Moto2™stand kampioenschap:

1 Francesco BAGNAIA / ITA / KALEX / 148

2 Miguel OLIVEIRA / POR / KTM / 141

3 Alex MARQUEZ / SPA / KALEX / 113

26 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS / 2

27 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS / 1

Ook interessant