#DutchGP: NTS RW RACING GP levert sterke prestatie op thuisbodem

Steven Odendaal zorgde voor opnieuw een top 20 in de thuisrace van het team, net voor teamgenoot Joe Roberts. 

De TT Assen van 2018 in het noorden van Nederland was uiteraard een opmerkelijke. Het NTS RW Racing GP team kwam met veel hoop naar het meest belangrijke evenement van het jaar voor hen. Nog belangrijker is dat het Nederlandse Moto2 team de verwachtingen van alle sponsoren en gasten kon evenaren en verlieten zij Assen niet alleen onder de indruk van de hospitality van het team.

In de race op zondag deden Steven Odendaal en Joe Roberts hun uiterste best en zagen ze zichzelf in een hevig gevecht tot aan de finishvlag waar de fans en gasten van genoten op het prachtige TT Circuit. Zuid-Afrikaanse coureur Odendaal leverde opnieuw een top twintig voor het nog altijd jonge project met de Japanse NTS Moto2 machine. Roberts afkomstig van Californië was tevreden met het einde van dit weekend waarbij hij zijn vertrouwen weer terug wist te winnen.

Het MotoGP kampioenschap gaat nu naar Duitsland voor de Grand Prix op de Sachsenring, de laatste race voor de zomerstop.

 

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing GP, NTS), 20e:

“Helaas was het niet de race waar we naar op zoek waren, we hadden eigenlijk een betere snelheid dan ik uiteindelijk niet liet. Zelfs al was het ons gelukt om constant in de 1’39 te rijden dan hadden we een lage 1’39 nodig. Daarnaast had niet ik niet zo’n slechte start maar verloor ik de aansluiting met de groep wat het erg moeilijk maakte in het begin. Maar daarna gaf ik alles wat ik had en had ik in de laatste paar ronden een mooi gevecht met mijn teamgenoot voor de twintigste plaats. Het spijt me voor mijn team want ik had op meer gehoopt. Ook hielp mijn gebroken handwortelbeentje niet echt, vooral in de eindfase van de race. Dus we gaan naar de Sachsenring en maar kijken hoe we daar kunnen verbeteren.

 

#15 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS), 21e:

“De 21e plaats is niet het resultaat waarop we gehoopt hadden, het is nog steeds best wel ver achterin het veld. Maar ik ben blij dat ik mijn teamgenoot bij heb kunnen houden want hij was veel sneller dan ik dit weekend. Dit geeft me vertrouwen, vooral omdat ik constante rondetijden kon rijden. In de warm-up in de ochtend hebben we een aanpassing gemaakt wat ervoor zorgde dat ik me veel beter voelde met de motor. Voor nu is het vooral zoeken naar het zelfvertrouwen en wat extra’s met de machine. We gaan naar een baan die ik heel mooi vind dus ben ik er van overtuigd dat we weer punten kunnen pakken.”

 

Jarno JANSSEN (Team manager):

“Allebei onze coureurs hadden geen goed begin van het weekend waardoor het duidelijk was dat wanneer je iets verliest op vrijdag het moeilijk is om bij de top 15 te blijven. Hoe dan ook, dit is een deel van ons leerproces en het ervaring opdoen met het ontwikkelen van de machine en de coureurs. Races zoals deze zijn helaas een onderdeel van het spelletje. We zijn blij dat beide coureurs zijn gefinisht en ze een mooie prestatie hebben geleverd voor al onze sponsoren en gasten hier in Assen. Dit is belangrijk voor het team en voor het project. We kijken nu uit naar de volgende race over twee weken op de Sachsenring.”

 

Moto2™ TT Assen – Race uitslag na 24 ronden:

1 Francesco BAGNAIA / ITA / SKY Racing Team VR46 / KALEX / 39´30.436

2 Fabio QUARTARARO / FRA / HDR – Speed Up Racing / Speed Up / +1.748

3 Alex MARQUEZ / SPA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / +2.179

20 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS RW Racing GP / NTS / +39.321

21 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS RW Racing GP / NTS / +39.407

 

Moto2™ Klassement:

1 Francesco BAGNAIA / ITA / KALEX / 144

2 Miguel OLIVEIRA / POR / KTM / 128

3 Alex MARQUEZ / SPA / KALEX / 110

26 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS / 2

27 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS / 1

Ook interessant