#DutchGP: NTS RW Racing GP oogt op een comeback in de thuisrace op de ‘Cathedral’ in Assen

Zowel Steven Odendaal en Joe Roberts kregen een tegenslag te verwerken na de kwalificatie op zaterdag in ongebruikelijk warme omstandigheden in Nederland. 

Joe Roberts, komend uit Los Angeles, had geluk dat hij niet gewond raakte bij een snelle crash tijdens FP3 alhoewel het begrijpelijk is dat de coureur zijn vertrouwen volledig kwijtraakte en niet volledig kon pushen voor een rondetijd in de kwalificatie op zaterdagmiddag.

Daarnaast zette Steven Odendaal een sterke prestatie neer in de ochtendtraining maar kwam wat snelheid tekort toen het erom ging in de kwalificatie. Hierdoor zullen de ambitieuze coureurs van het Nederlandse team de thuisrace van redelijk ver achter op de grid moeten starten maar zullen ze er alles aan doen om te schitteren voor de sponsoren en partners van het team in de race.

De race zal zoals gebruikelijk zondagmiddag om 12:20 uur van start gaan.

 

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing GP, NTS), Grid positie P26 – 1´39.121 (9/22):

“Helaas is het niet het resultaat waar we op hadden gehoopt vandaag in de kwalificatie. Ik denk toch dat er een aantal positieve dingen zijn en hebben we een goed ritme en snelheid voor de race. Ik kan blij zijn met de manier waarop de setting werkt dit weekend alhoewel ik denk dat we een aantal risico’s hebben genomen zoals het gebruiken van de nummer 3 band die wat harder is. Dit bleek geen probleem te zijn want we konden hier een goede race pace mee zetten. Dit is waarom ik uitkijk naar morgen en denk ik dat we goed kunnen presteren in de race.”

 

#16 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS), Grid positie P29 – 1´39.615 (21/21):

“Er is niet veel te zeggen want we hebben het nog steeds moeilijk met een goed gevoel te vinden op dit circuit. Hopelijk kunnen we in de warm-up wat stappen maken om het wat gemakkelijker te maken voor de race. Hoe dan ook, ik ga er alles aan doen om wat moois te laten zien voor de sponsoren en gasten van het team die ons zo geweldig steunen dit weekend.”

 

Jarno JANSSEN (Team manager):

“We hadden een beetje pech vandaag. Eerst met de crash van Joe deze ochtend wat hem een slecht gevoel gaf en waardoor hij het vertrouwen verloor voor de kwalificatie. Daarbij hebben we het ook moeilijk met hem een goede setup geven. Met Steven ging het eigenlijk wel goed in FP3 waar hij snel was en uiteindelijk maar 1.1 seconde van de snelste coureur verwijderd was. In de kwalificatie ontbrak het een beetje aan snelheid dus vielen we terug naar de positie waar we nu staan. Dit is natuurlijk niet waar we willen eindigen, vooral niet in Assen tijdens onze thuisrace. We willen onze sponsoren en partners de best mogelijke resultaten laten zien. Maar onze coureurs zijn vechters en we zijn er van overtuigd dat Steven en Joe met een goede start progressie kunnen boeken in de race.”

 

Moto2™ TT Assen – Uitslag kwalificatie:

1 Francesco BAGNAIA / ITA / SKY Racing Team VR46 / Speed Up / 1´37.608

2 Marcel SCHRÖTTER / GER / Dynavolt Intact GP / KALEX / 1´37.681 +0.073

3 Luca MARINI / ITA / SKY Racing Team VR46 / KALEX / 1´37.689 +0.081

26 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS RW Racing GP / NTS / 1´39.121 +1.513

29 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS RW Racing GP / NTS / 1´39.615 +2.007

Ook interessant