#DutchGP: Grootste uitdaging op de kalender voor NTS RW Racing GP wacht in Assen

Steven Odendaal en Joe Roberts zijn klaar voor de thuisrace van het team na positieve resultaten in een test op Aragón vorige week.

De ‘Cathedral of Speed’ in Assen heeft de meeste historie sinds de introductie van het FIM World Championship in 1949. Sindsdien is het laatste weekend van juni de traditionele datum voor de Nederlandse ronde op de kalender. Naast deze feiten staat voor NTS RW Racing GP het grootste evenement van het jaar klaar; het racen voor het thuispubliek komend weekend.

Het team komt positief gestemd richting Noord-Nederland na een aantal aanpassingen in de pitbox en geboekte vooruitgang na een test op MotorLand Aragón waar enkele nieuwe onderdelen zijn getest. Steven Odendaal en Joe Roberts kijken er naar uit om te schitteren voor de thuisgrond van het team dit weekend.

Het historische TT Circuit is het meest bezochte motorsport evenement in de geschiedenis van het motorracen. Het 4,5 kilometer lange circuit trekt veel aandacht door de unieke layout met veel richtingsveranderingen en bochten met verkanting. Assen staat ook bekend voor veranderlijke weersomstandigheden alhoewel de vooruitzichten dit weekend goed zijn.

 

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing RG, NTS):

“Ik heb heel veel zin in dit raceweekend want we hadden een heel goede test in Aragón vorige week. Daardoor denk ik dat we een goed resultaat kunnen neerzetten samen met Hans Spaan als mijn nieuwe crew chief voor het eerst dit weekend. Ik heb er vertrouwen in dat we goed samen zullen werken en een aantal dingen kunnen vinden die we eerder nog niet gevonden hebben. Helaas heb ik een klein scheurtje in mijn linker middenhandsbeentje als gevolg van een motorcross crash vorige week. Hoe dan ook, ik kijk er naar uit om er vol voor te gaan dit weekend in de thuisrace van het team.”

 

#16 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS):

“Ik heb twee of drie keer eerder op Assen geracet. De laatste keer was positeif want toen ben ik als vierde geëindigd. Ik vind dit een mooie baan maar het wordt uiteraard heel anders met de Moto2 machine. Maar zoals we dit seizoen al gezien hebben, heb ik weinig moeite met het leren van een nieuwe baan. Ik kijk er echt naar uit omdat het de thuisrace is van het team, dat wordt natuurlijk speciaal. Er komen veel gasten in onze mooie hospitality waar je een goed uitzicht hebt op de baan. Dit allemaal gecombineerd zorgt voor een goed gevoel dit weekend en hoop ik dat we een goed resultaat kunnen leveren.”

 

 

Feiten TT Circuit:

Eerste TT Assen (vroeger Dutch TT): 1949

Lengte: 4,542 meter

Breedte: 14 meter

Langste rechte stuk: 487 meter

Linkerbochten: 6

Rechterbochten: 12

Beste Moto2 poletijd: 1´36.346 (2015)

Moto2 ronderecord (race) 1´37.449 (2015)

 

Moto2™ Schema TT Assen (CET):

Vrijdag, 29 juli: 10:55 – 11:40 FP1

Vrijdag, 29 juli: 15:05 – 15:50 FP2

Zaterdag, 30 juli: 10:55 – 11:40 FP3

Zaterdag, 30 juli: 15:05 – 15:50 QP

Zondag, 1 juli: 09:10 – 09:30 Warm-Up

Zondag, 1 juli:12:20 Race (24 Laps – 109.008 km)

 

Moto2™ World Standing:

1 Francesco BAGNAIA / ITA / KALEX / 119

2 Miguel OLIVEIRA / POR /KTM / 118

3 Alex MARQUEZ / SPA / KALEX / 94

4 Lorenzo BALDASSARRI / ITA / KALEX / 93

5 Xavi VIERGE / SPA / KALEX / 70

6 Joan MIR / SPA / KALEX / 64

7 Mattia PASINI / ITA / KALEX / 58

8 Brad BINDER / RSA / KTM / 57

9 Marcel SCHRÖTTER / GER / KALEX / 50

10 Fabio QUARTARARO / FRA / Speed Up / 45

11 Iker LECUONA / SPA / KTM / 32

12 Simone CORSI / ITA / KALEX / 22

13 Sam LOWES / GBR / KTM / 21

14 Andrea LOCATELLI / ITA / KALEX / 21

15 Dominique AEGERTER / SWI / KTM / 20

25 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS / 2

27 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS / 1

Ook interessant