#CatalanGP: Sterke comeback voor NTS RW Racing GP in heet Barcelona

Steven Odendaal sloot zondag het weekend in Noord-Spanje af met een solide race waarbij hij in de top 20 finishte, waar teamgenoot Joe Roberts het beste uit zijn moeilijke weekend haalde en zijn vertrouwen weer oppikte met de nog steeds gloednieuwe NTS machine.

Omstandigheden voor de zevende race op de kalender waren zonnig, maar niet zo warm als tijdens de kwalificatie op zaterdag. Rond lunchtijd wist voormalig Moto2 European Championship winnaar Steven Odendaal uit Zuid-Afrika goed van start te gaan en haalde hij in de openingsronden zes rijders in, en kon hij ondanks zijn banden zijn pace behouden tot aan het einde waarna hij als 18e eindigde.

Ondertussen gaf Joe Roberts alles om zijn moeilijke weekend te vergeten en deed hij zijn best om zijn vertrouwen terug te krijgen met de machine van de Japanse fabrikant. De 21-jarige rijder uit Californië boekte progressie en won veel plaatsen tijdens de veeleisende 22 ronden durende race.

Voor het Nederlands gebaseerde Moto2 team betekende de race van zondag op het snelle en vloeiende Circuit de Barcelona-Catalunya niet het einde van hun verblijf in Spanje, het NTS RW Racing GP team vertrekt namelijk naar MotorLand Aragon. Hier zal men woensdag en donderdag, voorafgaand aan het waarschijnlijk belangrijkste raceweekend, de TT van Assen twee dagen gaan testen.

 

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing GP, NTS), 18th:

“Ik had een goede start van de race, het was zelfs een van mijn beste ooit, ik boekte goede progressie en lag na twee ronden op P19. Dit was dus een goed begin. De race die volgde was ook best goed met een goed ritme, maar ik had moeite met de band die slechter werd. Ik denk dat dit kwam doordat de setting van de fiets iets te hard was voor deze band, hierdoor moesten we op het einde veel inleveren. Hier leren we weer van en de volgende race hopen we het nog beter te doen.”

 

#15 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS), 22nd:

“Ik kan niet blij zijn met dit weekend omdat het ook nog eens teleurstellend eindigde. Ik kon hier geen goed gevoel met de fiets vinden, iets dat voor mij een grote teleurstelling is. Barcelona is voorbij en de beste manier om dit snel te vergeten is door mijn best te doen en het team een goed resultaat te geven tijdens hun thuisrace in Assen.”

 

Jarno JANSSEN (Team manager):

“We denken dat we een solide race hadden met Steven, eindigen op P18 is niet slecht. Hij boekte gestage progressie richting de voorste mannen en we lieten ook sterke performances zien tijdens de trainingen. Voor Joe was het een moeilijk weekend maar hij kon zich goed herstellen in de race na twee crashes op vrijdag en zaterdag. Hij kwam dichterbij met zijn rondetijden en herstelde zijn vertrouwen wat hem de komende races zal helpen. De volgende race in Assen is speciaal voor ons omdat het onze thuisrace is. We zullen daar veel gasten ontvangen en hopelijk zien we goede performances van onze rijders. Maar eerst kijken we uit naar een tweedaagse test in Aragon deze week om ons pakket te verbeteren.”

 

Moto2™ GP de Catalunya -Uitslag race :

1 Fabio QUARTARARO / FRA / HDR – Speed Up Racing / Speed Up / 38´22.059

2 Miguel OLIVEIRA / POR / Red Bull KTM Ajo / KTM / +2.492

3 Alex MARQUEZ / SPA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / +3.485

18 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS RW Racing GP / NTS / +28.226

22 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS RW Racing GP / NTS / +37.600

 

Moto2™stand WK:

1 Francesco BAGNAIA / ITA / KALEX / 119

2 Miguel OLIVEIRA / POR / KTM / 118

3 Alex MARQUEZ / SPA / KALEX / 94

25 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS / 2

27 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS / 1

Ook interessant