#CatalanGP: Veelbelovend optreden van NTS RW Racing GP in Catalunya

Op zaterdag werd het Nederlands gebaseerde Moto2 team, door verschillende omstandigheden, betere vooruitzichten ontnomen voor de zondag te verrijden race van de Catalaanse Grand Prix.

Steven Odendaal ging zaterdag als een speer van start op het in Noord-Spanje gelegen circuit, om vervolgens FP3 in de top 20 af te sluiten. Maar ‘s middag tijdens de kwalificatie maakte de getalenteerde Zuid-Afrikaan een angstig moment mee toen een wesp de weg kwijt was en zichzelf terugvond bij Odendaal in zijn pak. Het beestje pakte Odendaal aan met zes steken. Los daarvan konden Odendaal en zijn team het momentum van vanmorgen niet vasthouden, mede dankzij de warmere omstandigheden in de kwalificatie. Aan de andere kant van de garage was er geen verjaardaggeluk voor de Amerikaan Joe Roberts die vanmorgen nogmaals een crash meemaakte waardoor hij het vertrouwen in de machine en de snelle baan kwijt was. Desondanks zullen Odendaal en Roberts waar mogelijk zondag voor de punten vechten vanaf de achtste en tiende rij.

De race op zondag begint zoals gewoonlijk om 12.20 uur.

 

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing GP, NTS), Grid position P25 – 1´44.972 (17/20):

“We hadden een erg goede sessie vanmorgen, ik was blij met de fiets zoals deze was. We eindigden op maar 0,6 seconden van P2 wat een grote stap voorwaarts was. Helaas hadden we het tijdens de kwalificatie erg moeilijk door de warmere condities, maar tijdens de race morgen zouden de temperaturen lager moeten zijn dus verwacht ik goede resultaten. Ik wil het team bedanken voor het werk dat zij doen, iedere keer weer.”

 

#16 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS), Grid position P28 – 1´45.366 (19/19):

“Het was alweer een gecompliceerde dag voor ons omdat ik wederom onderuitging in de laatste bocht. Het was weer een rare crash waarbij ik de voorkant verloor en het voelde alsof er ook chatter was. Ik voelde me dan ook totaal niet comfortabel met de fiets. Soms kun je last hebben van chatter en moet je doorzetten maar in FP3 deed ik dat ook, maar het voelde niet alsof ik teveel pushte. Uiteindelijk was het net als gisteren met de voorkant. Dit betekent dat ik het eerste deel van de kwalificatie mijn vertrouwen aan het terugwinnen was omdat die erg laag is. De machine geeft mij gewoonweg niet hetzelfde gevoel zoals ik gewend ben. Hierdoor besloot ik om niet op de limiet te rijden en iets voorzichtiger te zijn. Het was niet onze beste dag, maar we moeten vooruitkijken en iets vinden voor de motor omdat ik niet blij ben met het gevoel. Maar morgen zal ik alles geven, net zoals in Mugello, om een goed en constant ritme op te bouwen en de banden proberen te sparen omdat het nog warmer zal worden op de racedag.”

 

Jarno JANSSEN (Team manager):

“Het is nogal moeilijk om een setting te vinden hier waar beide rijders mee kunnen leven. Met name aan Joe zijn kant. We proberen hem een machine te geven waar hij zich comfortabel mee voelt, maar dat bleek een zware taak. De twee crashes in bocht 14 hielpen hier natuurlijk ook niet bij. Daarbij is het ook een bocht waarin je niet wilt crashen. Aan de andere kant ziet het er voor Steven veelbelovender uit omdat hij in alle trainingen snel was en het ziet er naar uit dat hij een goede race pace heeft. Helaas kwam het niet allemaal samen tijdens de kwalificatie. Maar met een goede start morgen kan hij weer competitief zijn en we kijken uit naar gestage progressie voor hem tijdens de race. Van Joe weten we dat het een ongelooflijk goede vechter is in de race en als hij zijn vertrouwen terug kan vinden en een goed ritme opbouwt in de race zal het ook voor hem mogelijk zijn om met de jongens te vechten voor de top 15 plekken.”

 

Moto2™ GP de Catalunya – kwalificatie uitslag:

1 Fabio QUARTARARO / FRA / HDR- Speed Up Racing / Speed Up / 1´43.474

2 Alex MARQUEZ / SPA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 1´43.590 +0.116

3 Marcel SCHRÖTTER / GER / Dynavolt Intact GP / KALEX / 1´43.619 +0.145

25 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS RW Racing GP / NTS / 1´44.972 +1.498

28 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS RW Racing GP / NTS / 1´45.366 +1.892

Ook interessant