#CatalanGP: Barcelona blijkt listig voor NTS RW Racing GP op vrijdag

Steven Odendaal en Joe Roberts beleefden een matige eerste dag op het recent opnieuw aangepaste Montmelo circuit.

Teams en rijders werden verwelkomd met goede omstandigheden voor de start van het raceweekend, met het volgende klassieke evenement in de Mediterrane metropool op de kalender. Maar er was weinig te genieten voor de NTS RW Racing GP rijders Steven Odendaal en Joe Roberts, die beiden vrijdag tijdens de vrije trainingen hun opwachting maakten. Beide rijders keerden terug met verschillende ervaringen van een niet makkelijke start om zich voor te bereiden op de zevende racedag van het jaar. Desondanks blijft het Nederlands gebaseerde team positief gestemd dat zij morgen progressie zullen boeken.

De Moto2 gaat op zaterdagmorgen in Barcelona verder met FP3 als laatste voorbereiding voor de kwalificatie die in de middag plaats zal vinden.

 

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing GP, NTS), FP1: P21 – 1´45.275 (21/21) / FP2: P27 – 1´45.789 (16/19):

“Het was een matige start van het weekend, maar ik denk dat we nog veel terrein kunnen winnen omdat we vanmorgen een nieuwe band gebruikten en tijdens de warmere omstandigheden in de middag hadden we geen nieuwe tot onze beschikking. Los daarvan denk ik dat het team morgen met iets sterks zal komen dus ik kijk uit naar de kwalificatie. Eens kijken of we daar kunnen pushen en vechten voor een mooie positie. Mijn doel is om bij de top 20 te komen zodat we in de race erg competitief kunnen zijn.”

 

#16 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS), FP1: P28 – 1´45.736 (14/18) / FP2: P34 – 1´47.041 (3/12):

“Het was vandaag geen goede dag voor ons, we worstelden om een goed gevoel te vinden op deze baan. Tijdens de tweede sessie waren we echt langzaam, wat erg vreemd was, en ik had zo veel problemen met de machine. Daarnaast voelde de band nogal vreemd aan en toen ik de laatste bocht in ging, iets sneller dan normaal omdat ik iemand volgde, gleed de voorkant zomaar weg. Zoiets is voor ons erg onbekend. Helaas bleven we hierdoor de rest van de sessie problemen houden want toen ik weer naar buiten ging voelde ik dat er iets mis was met de fiets. Dus ging ik weer naar binnen en verloren we nogmaals veel tijd. Hierdoor was het geen goede eerste dag, we kijken uit naar morgen wanneer we hopelijk een betere dag hebben hier in Barcelona.”

 

Moto2™ GP de Catalunya – Gecombineerde tijden FP1/FP2:

1 Francesco BAGNAIA / ITA / SKY Racing Team VR46 / KALEX / 1´44.225 (FP1)

2 Alex MARQUEZ / SPA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 1´44.340 +0.115 (FP2)

3 Marcel SCHRÖTTER / GER / Dynavolt Intact GP / KALEX / 1´44.340 +0.115 (FP1)

24 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS RW Racing GP / NTS / 1´45.275 +1.050 (FP1)

28 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS RW Racing GP / NTS / 1´45.736 +1.914 (FP1)

Ook interessant