#ItalianGP: Mijlpaal voor NTS RW Racing GP met punten voor Roberts en Odendaal

De rijders Joe Roberts en Steven Odendaal lieten zondagmiddag in Mugello een geweldig gevecht zien en zorgden voor een dubbele top vijftien finish.

Zoals zo vaak in de recente jaren was ook nu een zomers weertje en volle tribunes, volledig gevuld met enthousiaste Italiaanse fans rondom het pittoreske circuit van Mugello, het toneel voor de zesde ronde van het seizoen. Na een aantal lastige momenten tijdens de beide trainingsdagen, zag het er niet rooskleurig uit voor het Nederlands gevestigde Moto2 team, hoewel de rijders Steven Odendaal en Joe Roberts mogelijke nadelen voor de race op het ultiem snelle en vloeiende circuit goed wisten te verbloemen. Beiden hadden een goede start en wisten in de eerste ronde al posities te winnen. Uiteindelijk kwamen Odendaal en Roberts elkaar tegen in de strijd voor de veertiende positie, waarbij de Amerikaan Roberts zijn Zuid-Afrikaanse teamgenoot voor wist te blijven. Hierdoor werd de Italiaanse Grand Prix gemarkeerd als de race waar de nieuwe Japanse NTS machine zijn eerste punten behaalde in het wereldkampioenschap.

Sinds jaren is juni ieder seizoen al een drukke maand met eerst de race van dit weekend in Mugello, gevolgd door het raceweekend in Barcelona over twee weken. Maar eerst verlengt NTS RW Racing GP zijn verblijf in Italië om op maandag te kunnen testen op het circuit van Mugello.

 

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing GP, NTS), 15th:

“Ik ben blij dat we de punten binnen hebben voor het team, maar we moeten ons nog steeds verbeteren. Los daarvan, wil ik het team ontzettend bedanken omdat zij me heel erg geholpen hebben om mijn eerste punt ooit in het wereldkampioenschap te scoren. Ik ben heel erg blij en kan ze wel blijven bedanken, ik kijk er ook naar uit om ons mogelijk verder te gaan verbeteren tijdens de test die we hier morgen gaan verrijden.”

 

#15 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS), 14th:

“Ik voel me zo fantastisch omdat het gaaf was om gedurende de race te strijden met mijn teamgenoot Steven. Het was echt een fijne race, het voelde alsof we weer in het CEV kampioenschap reden, waar ik al ervaring met hem had opgedaan toen we een keer samen onderuit crashten. Hierdoor was ik in de laatste ronde wat nerveus. Dit weekend was gewoon geen goede voor ons omdat we zoveel problemen hadden met de machine op deze baan. Zoals zo vaak als gezegd, Mugello is een heel andere baan dan alle anderen waar ik geweest ben, we kwamen hier en gebruikten bijna dezelfde setting zoals we die op de voorgaande circuits hadden omdat er niet echt hard geremd hoeft te worden daar. Hierdoor hadden we het hele weekend echt problemen om de juiste setting te vinden, uiteindelijk gingen we de race in met wat we hadden en probeerden er het beste van te maken. Gelukkig voor ons vielen er voor ons wat rijders uit wat ons hielp met de posities. Maar aan de andere kant wisten wij te blijven zitten en nu hebben we onze eerste punten wat natuurlijk geweldig is. Het was geen gemakkelijke baan vandaag omdat de temperaturen erg hoog waren, dus de grip was er niet echt. Hiervoor wil ik zeggen dat het echt een rijders race was maar het is geweldig om het team deze punten te geven, met name na een weekend waar het er niet naar uit zag dat het positief zou eindigen. Ik ben echt heel blij er mee.”

 

Jarno JANSSEN (Team manager):

“Dit is natuurlijk een fantastische uitkomst van de race voor NTS RW Racing GP en het is zeker weten een dag met een mijlpaal voor onze Japanse partner die dit kampioenschap zijn ingestapt met hoge verwachtingen. We konden ze vandaag geven waar ze even op hebben moeten wachten. Daarnaast zijn we blij voor onze rijders omdat ze volgens ons keihard gewerkt hebben voor deze resultaten. We weten uit onze eigen ervaring dat de eerste punten in het wereldkampioenschap een mijlpaal zijn, en de moeilijkste om te behalen. We zijn ook blij voor het gehele team en al onze partners, een speciale dank gaat uit naar alle mensen van NTS die dit mogelijk maken.”

 

Moto2™ GP d’Italia – Uitslag race na 21 ronden:

1 Miguel OLIVEIRA / POR / Red Bull KTM Ajo / KTM / 39´42.018

2 Lorenzo BALDASSARRI / ITA / Pons HP 40 / KALEX / +0.184

3 Francesco BAGNAIA / ITA / SKY Racing Team VR46 / KALEX / +0.334

14 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS RW Racing GP / NTS / +32.436

15 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS RW Racing GP / NTS / +32.465

 

Moto2™ tussenstand kampioenschap :

1 Francesco BAGNAIA / ITA / KALEX / 111

2 Miguel OLIVEIRA / POR / KTM / 98

3 Lorenzo BALDASSARRI / ITA / KALEX / 84

25 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS / 2

26 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS / 1