#ItalianGP: NTS RW Racing GP richt zich op race dag op geweldig Mugello

De kwalificatie van zaterdag op het magnifieke Toscaanse circuit eindigde met gemixte gevoelens voor het Nederlandse Moto2 team.

Zoals bekend van recente jaren, bereikte de sfeer op het circuit van Mugello, dat zich omringt met heuvelachtig landschap, zijn tijdelijke hoogtepunt tijdens de kwalificatie, waar een enthousiast publiek op de tribunes langs het meer dan vijf kilometer lange circuit zich liet horen. Alleen was er geen tijd om hier van te kunnen genieten in de garage van NTS RW Racing GP toen de 45 minuten durende sessie van start ging. Steven Odendaal en Joe Roberts gingen beiden met vertrouwen de kwalificatie in ondanks dat de Zuid-Afrikaan en zijn Amerikaanse teamgenoot het lastig vonden om grip te krijgen op het veeleisende ultra snelle en heuvelachtige circuit. Na een moeilijke sessie aan beide kanten van het team, kijkt NTS RW Racing GP er naar uit om zich op de racedag te kunnen herstellen.

De start van de race is zondag zoals gewoonlijk om 12:20 uur.

 

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing GP, NTS), Grid position P25 – 1´52.842 (15/18):

“Ik ben teleurgesteld, ondanks dat ik mijn doel om een 1’52 te rijden behaald heb. Aan de andere kant denk ik dat we kunnen gaan vechten voor een goede positie omdat we in een grote groep zitten. Het is ook voor het eerst dat we zo dicht bij de top zaten in de kwalificatie, dus het is duidelijk wel een positief weekend voor ons. Los daarvan moeten we nog wel wat kleine verbeteringen zien te vinden tijdens de warm-up, dus misschien kunnen we dan een grotere stap zetten. Ik wil het team bedanken en ik kijk uit naar de race van morgen.”

 

#16 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS), Grid position P28 – 1´53.562 (19/19):

“Eerlijk gezegd was het gewoon een waardeloze dag voor ons. Ik kan niet blij zijn met de uitkomst van de kwalificatie omdat we ver zijn van waar we willen staan. Wat wel zo is, is dat deze sessie net een Moto3 kwalificatie was omdat iedereen op elkaar wachtte om een goed sleepje te hebben. Dit verpestte iedere goede ronde die ik reed. Het was ook gevaarlijk omdat er zo’n tien rijders langzaam reden in de bochten. In de laatste ronde kon ik mijn beste tijd neerzetten met een band die eigenlijk al totaal op was. Het is een grote teleurstelling maar het is wat het is, als we een goede start hebben en gelijk een paar jongens inhalen kunnen we een goede race rijden en op de betere posities belanden.”

 

Jarno JANSSEN (Team manager):

“Vandaag was geen makkelijke kwalificatiesessie voor ons, Mugello is een extreem moeilijk circuit en zeker een baan waar het moeilijk is om hard te gaan. Daarbij was de competitie wederom extreem, met rondetijden van P1 tot en met P20 binnen één seconde. Dit betekent dat als je in de top twintig wilt komen, je het volste vertrouwen moet hebben in de banden, de machine en de baan. Beide rijders mistten hierin het vertrouwen en dat maakt het ook niet makkelijk voor de race van morgen omdat we zover achter op de startgrid staan. Hoe dan ook hoop ik dat Steven en Joe een goede start hebben en zij in de groep kunnen blijven die vecht voor de punten. We weten uit het verleden dat er altijd een grote groep is waarin veel geslipstreamt wordt op het 1,1 kilometer lange rechte stuk.”

 

Moto2™ GP d’Italia -Kwalificatie uitslag:

1 Mattia PASINI / ITA / Italtrans Racing Team / KALEX / 1´51.575

2 Marcel SCHRÖTTER / GER / Dynavolt Intact GP / KALEX / 1´51.605 +0.030

3 Alex MARQUEZ / SPA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 1´51.642 +0.067

25 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS RW Racing GP / NTS / 1´52.842 +1.267

28 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS RW Racing GP / NTS / 1´53.562 +1.987