#ItalianGP: NTS RW Racing GP maakt kennis met snel en heuvelachtig Mugello circuit

Steven Odendaal en Joe Roberts kennen solide start van het weekend tijdens eerste bezoek aan Italië dit seizoen.

Een zonnige dag en mooie Toscaanse landschappen waren het perfecte decor om de Italiaanse ronde te starten met de eerste vrije trainingen op het magnifieke circuit van Mugello. Beide NTS RW Racing GP rijders kwamen aan met enkel weetjes over het ultra snelle en vloeiende circuit maar met name Amerikaan Joe Roberts kon amper geloven hoe snel het gaat daar. Steven Odendaal kon zich ondertussen sneller aanpassen waardoor hij aan het einde van de dag de 1’53 grens doorbrak.

Het klassieke Italiaanse weekend gaat verder op zaterdag met FP3 in de ochtend en de belangrijke kwalificatiesessie in de middag.

 

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing GP, NTS), FP1: P28 – 1´55.869 (20/20) / FP2: P25 – 1´53.971 (9/19):

“Vanaf vanmorgen verbeterden we een hoop en leerden we de baan steeds beter kennen. Het is niet makkelijk om hier de snelle lijnen te vinden. We zijn uiteindelijk niet echt blij met het resultaat omdat we op 1.8 seconde van de snelste tijd eindigden. Maar ik denk dat we morgen iets extra’s kunnen vinden en als ik de 1’52 in kan komen zal ik erg blij zijn. Aan de andere kant, ik had vandaag wel al een goed ritme met veel ronden in de lage 1’54. Dat betekent dat we op het gebied van constant zijn al progressie hebben geboekt, hierdoor geloof ik er in dat we gedurende de rest van het weekend in Italië een goede prestatie neer kunnen zetten. Een bedankje van mijn kant aan het team en we zullen zien wat we morgen kunnen doen.”

 

#16 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS), FP1: P25 – 1´54.715 (19/19) / FP2: P26 – 1´54.82 (19/20):

“Het enige wat ik nu kan zeggen is dat dit circuit echt geweldig is. Ik kon het me amper herinneren ook omdat in toen op  een Moto3 machine reed. Het is een tijd geleden sinds ik hier in 2011 was. Het is een heel ander soort circuit en het heeft echt wat tijd nodig wil je er met je hoofd aan kunnen wennen. Het is zo anders dan waar we het hele jaar op geracet hebben, dit omdat het veel vloeiender is. Om eerlijk te zijn is alleen Qatar een beetje te vergelijken met de layout van deze baan. Dit is waarom we hoofdzakelijk werken aan een setting die hier zou kunnen werken maar het was vandaag lastig om een stap in de goede richting te zetten. We gaan hier vanavond over nadenken en zetten het werk morgen voort om tijdens de kwalificatie op zijn minst een goede ronde te rijden.”

 

Moto2™ GP d’Italia – Gecombineerde rondetijden FP1/FP2:

1 Joan MIR / SPA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 1´52.124 (FP2)

2 Sam LOWES / GBR / Swiss Innovative Investors / KTM / 1´52.236 +0.112 (FP2)

3 Francesco BAGNAIA / ITA / SKY Racing Team VR46 / KALEX / 1´52.237 +0.113 (FP2)

26 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS RW Racing GP / NTS / 1´53.971 +1.847 (FP2)

27 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS RW Racing GP / NTS / 1´54.082 +1.958 (FP2)