#ItalianGP: NTS RW Racing GP arriveert in magnifiek Mugello

De coureurs van het in Nederland gevestigde team, Steven Odendaal en Joe Roberts, staan enthousiast te wachten op hun aankomende taak op het adembenemende Italiaanse circuit in het wonderschone Toscaanse landschap.

Nadat twee weken geleden in Le Mans bemoedigende prestaties zijn neer gezet, komen Steven Odendaal en Joe Roberts zeer gemotiveerd naar de zesde ronde van het wereldkampioenschap in Italië. De Zuid-Afrikaanse Steven Odendaal hoopt daarbij de vruchten te plukken van een succesvolle testdag in Frankrijk die hij vorige week heeft afgewerkt. Joe Roberts uit Los Angeles hoopt vooral het goede gevoel van de Franse Grand Prix voort te zetten, aangezien zijn testdag minder productief is verlopen.

De Grand Prix op het magnifieke Autodromo Internazionale del Mugello, dat omgeven wordt door het adembenemende landschap van de Toscaanse regio, is sinds jaar en dag een klassieker op de kalender. Het snelle en vloeiende circuit en de gepassioneerde en luidkeelse ‘Tifosi’ op de overvolle tribunes maken het evenement, dat de thuisrace van superster Valentino Rossi is, ieder jaar tot een groter spektakel.

 

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing RG, NTS):

“Na een positieve test op maandag na de race in Le Mans voel ik me zeer goed richting dit weekend en ik ben benieuwd of de aanpassingen die we daar gevonden hebben ons ook hier kunnen helpen. We zijn er op berekend dat Mugello een moeilijk circuit is, maar als altijd zal ik alles geven zodat we competitief kunnen zijn en uit kunnen kijken naar de top 15. We gaan altijd vol gas en hopelijk kunnen we een volgende stap voorwaarts maken.”

 

#16 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS):

 

“Alhoewel we een goed weekend in Le Mans hebben gekend, hebben we Frankrijk toch wat gefrustreerd verlaten, want onze testdag heeft onze kant van de box niet veel opgeleverd. Ondanks dat kijk ik uit naar Mugello waar ik niet meer ben geweest sinds ik daar in 2011 met de Rookies Cup reed. Het circuit is dus relatief nieuw voor me, maar ik heb in Le Mans laten zien dat het leren van nieuwe circuits mij goed afgaat. Ik kijk uit naar de Italiaanse GP op een plek die ik erg mooi vindt.”

 

Facts Autodromo Internazionale del Mugello:

First time venue for the GP Italy: 1976

Length: 5,245 meters

Width: 14 meters

Longest straight: 1141 meters

Left corners: 6

Right corners: 9

Best Moto2™ Pole-Position: 1´51.414 (2015)

Moto2™ Circuit lap record: 1´52.084 (2017)

 

Moto2 tijdschema GP d’Italia (CET):

Friday, 1 June: 10:55 – 11:40 FP1

Friday, 1 June: 15:05 – 15:50 FP2

Saturday, 2 June: 10:55 – 11:40 FP3

Saturday, 2 June: 15:05 – 15:50 QP

Sunday, 3 June: 09:10 – 09:30 Warm-Up

Sunday, 3 June:12:20 Race (21 Laps – 110.145 km)

 

Moto2™Tussenstand kampioenschap:

1 Francesco BAGNAIA / ITA / KALEX / 98

2 Miguel OLIVEIRA / POR /KTM / 73

3 Alex MARQUEZ / SPA / KALEX / 67

4 Lorenzo BALDASSARRI / ITA / KALEX / 64

5 Mattia PASINI / ITA / KALEX / 58

6 Xavi VIERGE / SPA / KALEX / 52

7 Joan MIR / SPA / KALEX / 48

8 Marcel SCHRÖTTER / GER / KALEX / 37

9 Brad BINDER / RSA / KTM / 37

10 Iker LECUONA / SPA / KTM / 23

11 Dominique AEGERTER / SWI / KTM / 16

12 Fabio QUARTARARO / FRA / Speed Up / 15

13 Remy GARDNER / AUS / Tech 3 / 14

14 Jorge NAVARRO / SPA / KLAEX / 14

15 Sam LOWES / GBR / KTM / 14