#FrenchGP: NTS RW Racing heel dichtbij hun eerste punten in Frankrijk

 

 

Joe Roberts had ze in zijn handen, een klein moment van onoplettendheid beroofde het team echter alle hoop op de eerste punten terwijl Steven Odendaal zondag niet in staat was zijn tempo op te voeren. 

 

Opnieuw staat NTS RW Racing GP na een stek weekend met lege handen hoewel beide rijders van het team, Joe Roberts en Steven Odendaal, opnieuw hun grote potentie onderstreepten. Joe Roberts wist zich goed te handhaven in de top 15, rijdend in een groep met veel meer ervaren coureurs. In ronde 19 maakte de coureur uit Los Angeles echter een klein foutje, een foutje welke resulteerde in een onschuldige crash, maar ondanks dit wist Roberts de race te hervatten en nog als 19e te finishen. De Zuid-Afrikaan Steven Odendaal, die vanaf de 25e plaats op de grid aan de wedstrijd moest beginnen, wist tijdens de wedstrijd weliswaar een aantal posities te winnen maar mistte in elke ronde een paar tienden van een seconden om mee te kunnen strijden in de groep die streed voor de laatste punten. 

 

Het kampioenschap verhuist nu naar Italië voor de seizoensklassieker die over twee weken verreden wordt op het prachtige Mugello circuit.

 

 

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing GP, NTS), 17e: 

 

“Het was geen eenvoudige race maar om de NTS fiets op P17 is niet heel slecht voor ons nog jonge project. Helaas waren we opnieuw heel dicht bij de punten maar we moesten ongeveer 0,3 seconde per ronde sneller rondgaan om ons doel te kunnen bereiken. Om eerlijk te zijn, ik heb de hele race zo hard mogelijk gepusht, maar zonder teveel onnodige risico’s te nemen omdat ik de fiets koste wat koste thuis wilde brengen. Dank aan het team voor hun harde werken gedurende het weekend, ik kijk uit naar onze test hier waar we opnieuw gaan proberen om onze bike te verbeteren. Ik heb er alle vertrouwen in dat we morgen tijdens de test iets extra’s zullen vinden voor de volgende race.”

 

 

#15 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS), 19e: 

 

“Wat een domme fout, ik voel me op dit moment een idioot, dit omdat we vandaag een geweldige klus hebben geklaard tijdens de race ondanks dat ik geen goede start had, maar vervolgens wist ik in de eerste ronden met een aantal geweldige acties een aantal plaatsen terug te winnen en kwam ik op de 14e plaats te rijden. Bovendien wisten we vervolgens constant goede rondetijden van laag in de 1’37. We zaten dus echt dicht bij de top tien en wist ik een aantal bekende namen waaronder Sam Lowes achter me te houden. Het was een fantastisch gevoel zo competitief te zijn, iets dat we eigenlijk tot nu toe dit seizoen nog niet zijn geweest, maar toen ik bij de dubbele rechter voor het rechte stuk naar de chicane aankwam had ik iets meer snelheid, dit om te proberen de jongens voor me op te vangen. Ik hield de lean angle maar ik ging iets te wijd waarbij ik op de kurbstones kwam en de voorkant ineens weg was. Het is vervelend, extra vervelend omdat ik zelf steeds zat te denken dat ik geen idiote dingen moest gaan doen, gewoon mijn race moest rijden en mijn constante rondetijden moest vast zien te houden. We hebben onze best gedaan en ons ware potentieel laten zien. Het belangrijkste is dat we een werkelijk groot potentieel hebben laten zien, dus ik ben blij voor de NTS RW Racing engineers en het team dat ik hiertoe in staat was.”

 

 

Jarno JANSSEN (Team manager): 

 

“Wat kunnen we zeggen over vandaag. Opnieuw hebben we een hele sterke en positieve race gezien van Joe, een race die begon met een goede start waar hij in de beginfase al een drietal plaatsen goed wist te maken. Dit was heel belangrijk, en toen was hij op de 14e en 15e plaats rijdend constant in gevecht voor de punten. Uiteindelijk had hij zelfs de kans om als 12e te finishen. Maar dit het niveau van het wereldkampioenschap, een niveau waar je constant dient te pushen tot aan de finishvlag, dit ondanks dat dit lange races zijn. Een foutje is zo gemaakt, en dit is wat er gebeurde. We kunnen het hem niet kwalijk nemen, dit is iets wat ook bij een leerproces hoort. Natuurlijk hoop ik dat hij vandaag zijn lesje geleerd heeft en de volgende race nog sterker zal zijn. Aan de andere zijde leverde Steven een zeer fatsoenlijke prestatie maar jammer genoeg wist hij de laatste drie- of viertienden van een seconde per ronde niet te vinden om de aansluiting te vinden met de groep met Bo Bendsneyder om te knokken voor de punten. Uiteindelijk eindigde hij als zeventiende, niet een heel slecht resultaat, dus we hopen ook aan die kant van de garage ons nog iets te kunnen verbeteren.”

 

 

Moto2™ GP France – Uitslag race na 25 ronden:

 

1 Francesco BAGNAIA / ITA / SKY Racing Team VR46 / KALEX / 40´40.162

 

2 Alex MARQUEZ / SPA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / +2.709

 

3 Joan MIR / SPA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / +4.865

 

17 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS RW Racing GP / NTS / +32.493

 

19 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS RW Racing GP / NTS / +45.609

 

 

Stand Moto2™ wereldkampioenschap:

 

1 Francesco BAGNAIA / ITA / KALEX / 98

 

2 Miguel OLIVEIRA / POR / KTM / 73

3 Alex MARQUEZ / SPA / KALEX / 67