#FrenchGP: Zeer goede tweede dag voor NTS RW Racing GP in Le Mans

Joe Roberts stormde zijn Japanse NTS machine naar een excellente zesde startrij voorafgaand aan de race op zondag in Frankrijk waarnaast het Nederlandse Moto2 team erop rekent dat Steven Odendaal zijn vechtlust laat zien in de race. 

 

De belangrijke kwalificatiesessie op zaterdagmiddag werd verreden onder gunstige omstandigheden. Veel zon en warme temperaturen zorgden ervoor dat de omstandigheden lastig waren wat te zien was aan het grote aantal valpartijen. Het NTS RW Racing GP team kon goed omgaan met deze omstandigheden waarin ze de zeventiende positie positie hebben behaald met Joe Roberts na de 45 minuten durende kwalificatie. Steven Odendaal kent tot dusver echter een moelijk weekend waarbij hijzelf en zijn crew moeite hebben met het vinden van het juiste gevoel op de unieke stop-and-go baan in Frankrijk. De Zuid-Afrikaanse coureur zal vanaf de 26e startplaats aan de vijfde race van het seizoen beginnen.

De Moto2 race zal zoals gebruikelijk om 12:20 uur van start gaan.

 

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing GP, NTS), Grid positie P26 – 1´38.077 (23/23):

“Het is een moeilijk weekend voor ons tot dusver omdat de omstandigheden niet gemakkelijk zijn ondanks dat ik het circuit goed ken. We hebben geen goede setting kunnen vinden waarmee ik de machine verder naar voren kan plaatsen. Dit is helaas het beste wat we kunnen doen in deze situatie en we moeten zien of we wat kunnen vinden morgenvroeg in de warm-up. Als dit niet het geval is dan ga ik me volledig focussen om te racen met wat we hebben. Daarnaast denk ik dat we morgen alsnog een goed resultaat kunnen neerzetten maar we moeten dus eerst gaan kijken hoe de warm-up verloopt.”

 

#16 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS), Grid positie P17 – 1´37.444 (18/22):

“Vandaag was echt heel goed, onze beste kwalificatie in droge omstandigheden. Het is echt fantastisch om P17 te hebben behaald . De jongens aan de top hebben een fantastische rondetijd gereden maar wij zijn maar drie tienden van de top tien verwijderd. Dit betekent dat we een goede dag hebben gehad hier in Le Mans. We hebben voornamelijk gewerkt aan de snelheid voor de race en het ziet er goed uit. Ik ga er alles aan doen om de eerste punten voor het team te scoren.”

 

Jarno JANSSEN (Team manager):

“We zijn van mening dat we het goed hebben gedaan vandaag. Vooral Joe heeft constante en goede prestaties geleverd deze twee dagen in Le Mans en in de kwalificaties kon hij zijn rondetijd steeds verbeteren. Daarnaast heeft ook zijn crew goed gewerkt om hem een goede setup voor de machine te geven. Toch denk ik dat de grootste stap van hemzelf kwam omdat het te zien is dat zijn manier van rijden veel verbeterd is de laatste -weekend. Dit betaalt zich uit en geeft hem ongetwijfeld een goed gevoel om mee te vechten om de punten. Dit is dus zeker ons doel morgen: verder gaan waar we in Jerez zijn gebleven en vechten voor punten. Dit kan zeer belangrijk zijn voor zowel de coureur als het hele team. Toch hebben we het een beetje moeilijk met Steven als gevolg van enkele kleine problemen. Het lijkt erop dat het moeilijk voor hem is een goed ritme te vinden. Het is zeker dat als hij een goede ronde kon rijden hij met vier of vijf tienden zou verbeteren wat gevolgen heeft voor zijn startpositie. Helaas is dit niet gebeurd en moeten we nu kijken hoe we deze tijd voor morgen gaan vinden. Steven is een zeer sterke racer met veel vechtlust dus bekijken we het positief.”

 

Moto2™ GP France – Qualifying Classification:

1 Francesco BAGNAIA / ITA / SKY Racing Team VR46 / KALEX / 1´36.188

2 Xavi VIERGE / SPA / Dynavolt Intact GP / KALEX / 1´36.390 +0.202

3 Lorenzo BALDASSARRI / ITA / Pons HP40 / KALEX / 1´36.583 +0.395

17 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS RW Racing GP / NTS / 1´37.444 +1.256

26 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS RW Racing GP / NTS / 1´38.077 +1.889