#FrenchGP: NTS RW Racing GP klaar voor weekend op iconisch Le Mans

De volgende ronde van het kampioenschap voor het Nederlandse Moto2 team wordt dit weekend in de met motorsport geassocieerde Franse stad.

Zowel Steven Odendaal en Joe Roberts kijken vol vertrouwen uit naar komende uitdaging op het wereldbekende Le Mans circuit, ook al is het wederom nieuw terrein voor de Californiër Roberts. Maar de ambitieuze coureur uit Los Angeles is klaar voor deze nieuwe uitdaging terwijl het Bugatti circuit voor zijn Zuid Afrikaanse teamgenoot als één de favoriete circuits is.

Car racing as well motorcycle races has a big history in the approx. 200 kilometres southwest of Paris located Pays de Loire region in France. Le Mans became world-famous due to the 24 hours car race, but it hosts also endurance events in two-wheels racing for many years. The permanent race track is characterized by its demanding stop-and-go layout.

Auto- als ook motorraces hebben een geweldige historie op het 200 km ten zuidwesten van Parijs gelegen circuit in de Pays de Loire regio van Frankrijk. Le Mans werd wereldberoemd door de 24- uurs autoraces, maar er worden sinds vele jaren tevens endurance wedstrijden voor motoren verreden. Het permanente gedeelte van het circuit wordt gekenmerkt door zijn veeleisende stop and go layout.

 

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing RG, NTS):

“Ik kijk erg uit naar dit weekend omdat we denk ik een aantal veranderingen hebben doorgevoerd die ons in staat zullen stellen om beter voor de dag te komen in vergelijking met Jerez. Vanuit dit oogpunt kunnen we dit weekend dus goed werk verrichten, uiteraard met minder risico om te crashen. Verder vind ik dit een heel erg leuk circuit, dus laten we kijken of we hier in Le Mans onze eerste WK punten kunnen gaan scoren.”

 

#16 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS):

“Ik ben nog nooit op deze baan geweest, dus het zal interessant zijn als we morgenvroeg onze eerste ronden gaan rijden, hoewel de eerste twee races van dit seizoen ook warden verreden op voor mij nieuwe banen. Maar ik ben heel ontspannen omdat ik normaalgesproken niet zoveel moeite heb met het leren kennen van nieuwe banen, dus dat helpt ons wel. Als ik hier in Le Mans de baan rondloop lijkt het me niet een hele moeilijke baan om onder de knie te krijgen, dus het blijft voor mij hetzelfde; het is opnieuw een andere baan en opnieuw een andere training.”

 

Eigenschappen Bugatti Circuit:

First time venue for the GP France: 1969

Length: 4,185 meters

Width: 13 meters

Longest straight: 674 meters

Left corners: 5

Right corners: 9

Best Moto2™ Pole-Position: 1´36.548 (2017)

Moto2™ Circuit lap record: 1´36.836 (2017)

 

Tijdschema Moto2 GP de France (CET):

Vrijdag, 18 mei: 10:55 – 11:40 FP1

Vrijdag, 18 mei: 15:05 – 15:50 FP2

Zaterdag, 19 mei: 10:55 – 11:40 FP3

Zaterdag, 19 mei: 15:05 – 15:50 QP

Zondag, 20 mei: 09:10 – 09:30 Warm-Up

Zondag, 20 mei:12:20 Race (25 Laps – 104.625 km)

 

Moto2™ tussenstand kampioenschap:

1 Francesco BAGNAIA / ITA / KALEX / 73

2 Lorenzo BALDASSARRI / ITA / KALEX / 64

3 Miguel OLIVEIRA / POR / KTM / 63

4 Mattia PASINI / ITA / KALEX / 58

5 Alex MARQUEZ / SPA / KALEX / 47

6 Xavi VIERGE / SPA / KALEX / 41

7 Joan MIR / SPA / KALEX / 32

8 Brad BINDER / RSA / KTM / 30

9 Marcel SCHRÖTTER / GER / KALEX / 24

10 Iker LECUONA / SPA / KTM / 23

11 Dominique AEGERTER / SWI / KTM / 16

12 Remy GARDNER / AUS / Tech 3 / 14

13 Jorge NAVARRO / SPA / KLAEX / 14

14 Sam LOWES / GBR / KTM / 11

15 Luca MARINI / ITA / KALEX / 10