#SpanishGP: Sterke race voor NTS RW Racing GP blijft zonder beloning

Met mogelijke punten binnen handbereik voor Steven Odendaal en Joe Roberts, verlaat NTS RW Racing GP het warme Jerez met lege handen.

Het Nederlands gebaseerde Moto2 team kreeg wederom geen beloning voor het harde werk dat zij dit weekend verricht hebben in Zuid Spanje, alhoewel de potentie van de nog nieuwe Japanse NTS machine nogmaals onderstreept werd. Zuid-Afrikaanse rijder Steven Odendaal en Joe Roberts uit Californië kwamen allebei goed uit de startblokken, terwijl zij zich naar voren vochten in het dicht bij elkaar gelegen veld totdat beide rijders zich gingen mengen in het gevecht voor de punten. Helaas, met nog een paar ronden te gaan, werd beide rijders de kans op een goed resultaat ontnomen doordat zij allebei ten val kwamen, gelukkig zonder schade.

De klasse gaat over twee weken verder met de Grand Prix van Frankrijk op het historische Le Mans.

 

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing GP, NTS), NC:

“Na een moeilijke kwalificatie gisteren had ik vandaag een goede start van de race en voelde ik me comfortabel met het pakket dat we hadden. Hierdoor kon ik mee in de pace die de anderen reden en kon ik duidelijk tot op de limiet druk zetten op ieder moment. Richting het einde met nog twee ronden te gaan waren de punten in zicht. Ik besloot om nog iets meer druk te zetten maar helaas verloor ik hierdoor de voorkant in de laatste bocht. Het is erg jammer natuurlijk, maar ik denk dat we een grote stap hebben gemaakt met de machine en dat we konden bewijzen dat we in de top vijftien kunnen finishen. Ik wil het team bedanken en iedereen die me support en in me gelooft. We keren terug in Le Mans om daar verder onze doelen te bereiken.”

 

#15 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS), NC:

“Afgezien van de niet zo’n goede uitkomst, was het een positieve race voor ons. Ik denk dat mijn rondetijd iedere ronde min of meer hetzelfde was, dus dit laat zien dat we constant waren vandaag. Helaas maakte ik toen ik dichter bij Steven kwam op P17 een erg domme fout in de eerste bocht. Ik ging terug naar de eerste versnelling en probeerde te outshiften naar de tweede versnelling maar ik ging in neutraal en hierdoor vloog ik van mijn motor. Dit is echt een teleurstelling omdat er een goed resultaat in het verschiet lag en de mogelijkheid om het weekend goed af te sluiten. Hoe dan ook pikken we de positieve punten uit dit weekend en we weten nu dat we constant kunnen zijn wat het meest belangrijk is. Le Mans is een baan waar ik nog nooit eerder gereden heb, maar ik heb gehoord dat het een goede baan is. Dus we moeten door en daar ook weer progressie boeken.

 

Jarno JANSSEN (Team manager):

“Ik denk dat we terug kunnen kijken op een erg positief weekend. Natuurlijk hebben we een aantal moeilijke momenten gekend zoals de kwalificatie die niet makkelijk was en hierdoor hebben we mogelijk ook onze race verloren. We moeten natuurlijk verder verbeteren maar kijkend naar de race, waren we onderweg naar onze beste resultaten tot nu toe met deze machine en rijders. Beide coureurs crashten in de eindfase van de race en niet aan het begin. Tot dan aan toe waren we aan het vechten voor de laatste punten, dit laat zien dat deze race al een hele verbetering was ten opzichte van de laatste drie races. Over het algemeen zijn we tevreden met de prestaties van het team vandaag. We willen het team bedanken omdat iedereen goed werk verricht heeft dit weekend.”

 

Moto2™ GP Espana – Race Classification after 23 Laps:

1 Lorenzo BALDASSARRI / ITA / Pons HP40 / KALEX / 39´33.889

2 Miguel OLIVEIRA / POR / Red Bull KTM Ajo / KTM / +2.851

3 Francesco BAGNAIA / ITA / SKY Racing Team VR46 / KALEX / +6.250

NC #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS RW Racing GP / NTS

NC #16 Joe ROBERTS / USA / NTS RW Racing GP / NTS

 

Moto2™ World Standing:

1 Francesco BAGNAIA / ITA / KALEX / 73

2 Lorenzo BALDASSARRI / ITA / KALEX / 64

3 Miguel OLIVEIRA / POR / KALEX / 63