#SpanishGP: Geen beloning voor NTS RW Racing GP in Spaanse hitte

Steven Odendaal en Joe Roberts konden de vruchten niet plukken na sterke performance tijdens de vrije trainingen op een warm Jerez in Zuid-Spanje.

Zonnige en warme weersomstandigheden speelden een rol op de tweede dag van het raceweekend op het circuit gelegen in Andalucië. Beide rijders, Steven Odendaal en Joe Roberts wisten vanaf de eerste sessie op vrijdag progressie te boeken, zoo ok tijdens FP3 op zaterdagmorgen toen de temperaturen een stuk frisser waren. De NTS rijders wisten hun rondetijden te verbeteren wat hun zelfvertrouwen gaf voor de kwalificatiesessie in de middag. Maar de kwalificatie van de Moto2 op zaterdag was de eerste dit jaar die onder extreme hitte plaatsvond. Hierdoor kon het Nederlands gebaseerde team weer een les leren over de gloednieuwe Japanse machine onder deze omstandigheden en zullen Odendaal en Roberts hard moeten vechten om hun bezoekje aan Spanje in stijl af te sluiten.

Met de openingsronde van de Europese tournee, keert het schema terug naar zijn gebruikelijke tijden, met de start van de Moto2 race op zondag om 12.20 uur.

 

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing GP, NTS), Grid position P26 – 1´43.600 (16/17):

“De kwalificatie van vandaag was erg moeilijk voor ons, we waren vol vertrouwen na de FP3 van vanmorgen. We waren klaar om te gaan pushen en zo begon het ook. Mijn eerste ronde was meteen al een 1’43.8 en ik had dezelfde pace in mijn tweede snelle ronde maar helaas crashte ik weer. Hierdoor verloor ik wat van het vertrouwen. Ik wist de machine terug de box in te krijgen, maar het restant van de sessie ging niet optimal omdat ik mijn vertrouwen niet voor 100% terug kreeg. Daarbij was het erg moeilijk in deze warmere condities om te blijven pushen. We hebben ons best gedaan en we gaan zien wat we voor morgen kunne doen.”

 

#16 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS), Grid position P27 – 1´43.613 (22/22):

“Ik ben total niet blij met deze kwalificatie. Het was nogal ongelukkig omdat het verschil qua gevoel in de hitte zo anders was dan ‘s morgens onder koelere omstandigheden. We zagen dit niet aankomen. Eerlijk gezegd verwachten we dat het glad zou zijn, maar niet zó slecht. Het is erg jammer omdat het duidelijk was dat iedereen sneller kon gaan in iedere sessie en zijn tijd kon verbeteren van de vrije trainingen, dus moeten we gaan begrijpen waarom onze motor het niet goed doet in de warmte. Het weekend komt morgen ten einde dus we hopen op een goede start en in stijl te finishen.”

 

Jarno JANSSEN (Team manager):

“Deze kwalificatie ingaande hoopten we dat we wat meer vooraan zouden zitten omdat we vanmorgen een erg goede vrije training hadden waar beide rijders hun tijden konden verbeteren en hoopten da took in de kwalificatie te doen. Helaas maakte Steven een kleine crash mee en dat helpt je niet in de kwalifcatie. Het brengt ons naar de posities waar we nu staan en we moeten vooruit kijken. We zijn positief voor de racedag hier in Jerez waar hopelijk de weersomstandigheden iets koeler zullen zijn tijdens de race omdat dat onze rijders op een positieve manier zal helpen. We gaan het zien morgen maar we moeten verbeteren en de erste ronden er snel zijn, dan hebben we een goede kans op goede resultaten.”

 

Moto2™ GP Espana – Qualifying Classification:

1 Lorenzo BALDASSARRI / ITA / Pons HP40 / KALEX / 1´41.925

2 Alex MARQUEZ / SPA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 1´41.996 +0.071

3 Francesco BAGNAIA / ITA / SKY Racing Team VR46 / KALEX / 1´42.064 +0.139

26 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS RW Racing GP / NTS / 1´43.600 +1.675

27 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS RW Racing GP / NTS / 1´43.613 +1.688