#SpanishGP: NTS RW Racing GP kent goede start van het weekend in Spanje

Rijders Steven Odendaal en Joe Roberts konden profiteren van het voor beide rijders bekende Jerez circuit waardoor ze de vrije traininen van vrijdag net buiten de top twintig afsloten.

Na een moeilijke start van het kampioenschap met drie races oversee, werd het harde werk van de afgelopen winter beloond op het recentelijk hernoemde Circuito de Jerez Ángel Nieto. Zuid-Afrikaanse rijder Steven Odendaal was vanaf de eerste sessie in de ochtend meteen op snelheid, daarnaast kon Joe Roberts zich iedere keer dat hij de baan op ging verbeteren, onder de zonnige en warme condities. Beide NTS rijders eindigden de eerste dag binnen 1,5 seconde van de eerste tijd.

 

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing GP, NTS), FP1: P16 – 1´43.712 (16/18) / FP2: P22 – 1´43.887 (20/20):

“Het was een goede dag voor mij omdat we bruikbare informatie hebben gevonden voor de kwalificatie morgen en met een beetje geluk kunnen we zondag in de top 15 eindigen. Dit is bemoedigend en we gaan zien wat we morgen kunnen. Alles moet samenkomen om een goed en constant weekend te hebben in Jerez. Vanmiddag was ik erg snel ondanks dat we geen nieuwe set banden gebruikt hebben. Ik ben tevreden met de race pace en eerlijk gezegd denk ik dat het goed kunnen doen met dit pakket.”

 

#16 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS), FP1: P27 – 1´44.767 (17/22) / FP2: P24 – 1´44.056 (13/19):

“Het ging best goed vandaag en ik denk dat we op een goede manier aan het werk zijn, we boeken iedere keer progressie en vinden steeds meer goede punten met de machine. Met de zachte achterband die we in de middag gebruikten kwamen we al steeds dichter bij de top. Maar aan het einde van de sessie steekten we er een nieuwe band onder waarmee we helaas wat problemen kenden. Dit betekent dat we er niet vol gebruik van konden maken, anders hadden we hoger geëindigd. Het ziet er wel goed uit omdat we algemeen al dichterbij komen, de top twintig is in zicht en daarnaast is de top vijftien ook niet ver weg. Als we morgen op deze manier kunnen blijven werken en nog een stap maken en alles op zijn plek is voor de kwalificatie, denk ik dat we kunnen gaan verrassen.”

 

Moto2™ GP Espana – Combined Practice Times FP1/FP2:

1 Alex MARQUEZ / SPA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 1´42.437 (FP2)

2 Lorenzo BALDASSARRI / ITA / Pons HP40 / KALEX / 1´42.831 +0.294 (FP2)

3 Francesco BAGNAIA / ITA / SKY Racing Team VR46 / KALEX / 1´42.836 +0.299 (FP1)

22 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS RW Racing GP / NTS / 1´43.712 +1.175 (FP1)

26 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS RW Racing GP / NTS / 1´44.056 +1.519 (FP2