#SpanishGP: NTS RW Racing GP begint Jerez GP op bekend terrein

Met de eerste ronde van een lange Europese tour gaat het in Nederland gevestigde Moto2™-team het weekend in Jerez in met betere vooruitzichten dan tijdens de drie recente overzeese Grand Prix weekenden. 

Het in Andalusië gelegen Jerez de la Frontera is al sinds lange tijd de eerste Europese Grand Prix op de kalender. Daarnaast wordt er op het 4,4 km lange circuit veel getest gedurende het jaar, dus het NTS RW Racing GP begint vol vertrouwen aan de vierde Grand Prix van het seizoen. Hierdoor heeft men tevens al de nodige data verzameld voor hun nog steeds nieuwe Japanese Moto2 machine gedurende tijdens hun recente testen op het Zuid Spaanse circuit. Daarnaast hebben zowel Steven Odendaal als ook Joe Roberts vanuit het verleden al de nodige ervaringen met het circuit.

Gelegen in het uiterste zuiden van Europa, is de steeds goed bezochte baan al sinds 1987 de plaats van handeling voor de Spaanse Grand Prix. Tijdens een ceremonie op donderdag werd de naam van het circuit veranderd in Circuito de Jerez Ángel Nieto, dit ter nagedachtenis aan de vorig jaar overleden 12 + 1 wereldkampioen.

 

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing RG, NTS):

“Ik voel me heel comfortabel nu we terug zijn in Europa en op het circuit hier in Jerez, een baan die ik heel goed ken. Dit alles maakt het allemaal een stuk eenvoudiger voor het team en voor ons voor het snel vinden van een juiste set-up en basis die competitief is. We hoeven alleen dat kleine beetje extra te vinden om ons in een iets betere positie te kunnen positioneren. Ik kijk er dan ook naar uit om aan het weekend te mogen beginnen en te ontdekken hoe we er hier op deze baan voorstaan.”

 

#16 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS):

“Ik denk dat dit weekend redelijk nieuw voor ons is ten opzichte van de vorige drie Grand Prix weekenden, we komen nu op een circuit welke we kennen en waar we de afgelopen winter enkele malen getest hebben terwijl alles op de voorgaande circuits compleet nieuw was voor ons. Hierdoor begonnen we de afgelopen weekenden met een beetje een achterstand op de rest van het veld. Hier in Jerez weten we welke setting werkt omdat onze rondetijden tijdens de testen goed waren, iets dat ook gold voor het gevoel op de motor. Terugkijkend naar maart was ik best wel al happy met hoe alles verliep. Maar nu kijk ik toch wel erg uit naar dit weekend, wetende dat we iets relaxter kunnen beginnen omdat we al een redelijke basis setting hebben voor dit circuit en niet alles nog uit hoeven te vinden. Ik hou erg van deze baan, mede hierdoor denk ik dat we een goed weekend tegemoet zullen gaan.”

 

Eigenschappen Circuito de Jerez Ángel Nieto:

First time venue for the GP de Espana: 1987

Length: 4,423 meters

Width: 11 meters

Longest straight: 607 meters

Left corners: 5

Right corners: 8

Best Moto2™ Pole-Position: 1´42.080 (2017)

Moto2™ Circuit lap record: 1´42.596 (2017)

 

Moto2™ tijdschema GP de Espana (CET):

Friday, 4 April: 10:55 – 11:40 FP1

Friday, 4 April: 15:05 – 15:50 FP2

Saturday, 5 April: 10:55 – 11:40 FP3

Saturday, 5 April: 15:05 – 15:50 QP

Sunday, 6 April: 09:10 – 09:30 Warm-Up

Sunday, 6 April:12:20 Race (23 ronden – 101.729 km)

 

Moto2™ World Standing:

1 Francesco BAGNAIA / ITA / KALEX / 57

2 Mattia PASINI / ITA / KALEX / 47

3 Alex MARQUEZ / SPA / KALEX / 47

4 Miguel OLIVEIRA / POR / KTM / 43

5 Lorenzo BALDASSARRI / ITA / KALEX / 39

6 Xavi VIERGE / SPA / KALEX / 28

7 Joan MIR / SPA / KALEX / 27

8 Brad BINDER / RSA / KTM / 20

9 Iker LECUONA / SPA / KTM / 16

10 Dominique AEGERTER / SWI / KTM / 16

11 Marcel SCHRÖTTER / GER / KALEX / 15

12 Remy GARDNER / AUS / Tech 3 / 14

13 Jorge NAVARRO / SPA / KLAEX / 14

14 Luca MARINI / ITA / KALEX / 10

15 Isaac VINALEX / SPA / KALEX / 7