NTS RW Racing GP vecht terug in de race

Op de racedag op het veeleisende Circuit of the Americas hebben Steven Odendaal en Joe Roberts zich door het veld heen gewerkt om zo het beste seizoensresultaat voor het team tot nu toe te behalen na een zeer moeilijk weekend.

Precies op tijd voor de race scheen de zon volop na twee bewolkte trainingsdagen op het enorme circuit in Texas. De temperaturen liepen langzaam op richting de start van de derde Moto2 race van het seizoen. Zowel het NTS RW Racing GP team als zijn rijders Steven Odendaal en Joe Roberts hadden allen geleerd van de trainingen en kwalificatie en brachten dit in de praktijk tijdens de race ondanks dat de weersomstandigheden compleet anders waren.

Odendaal en thuisrijder Roberts gaven nooit op. Ze toonden vechtersmentaliteit en de wil om het moeilijke circuit in Austin onder de knie te krijgen om zo het weekend in stijl af te kunnen sluiten. Odendaal kwam uiteindelijk als 21e over de streep en Joe Roberts, die in de openingsronden moest wennen aan enkele grote aanpassingen aan de motor, eindigde zijn thuiswedstrijd als 23e.

Het kampioenschap verhuist nu terug naar Europa waar over twee weken op het circuit van Jerez de la Frontera de populaire Gran Premio de Espana op het programma staat.

 

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing GP, NTS), 21e:
“Het was een zeer moeilijk weekend voor me want na de lastige eerste vrije training had ik moeite me te herstellen. Aan de andere kant was het ook een heel belangrijk weekend voor me omdat ik veel heb geleerd. Uiteindelijk hebben we een resultaat behaald dat minder is dan wat we willen bereiken, maar we hebben gewonnen ten opzichte van onze startpositie, dus daar ben ik blij mee. Nu moeten we blijven werken en verbeteren om te zien hoever we nog naar voren kunnen komen.”

#15 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS), 23rd:
“Het was een moeilijk weekend voor ons, ondanks dat ik geen moeite had om in mijn thuiswedstrijd te rijden. Het gaf me wel een goed gevoel. We hebben veel geprobeerd om de motor beter te maken en in de warm-up sessie leken we dat gevonden te hebben. In de warm-up rijden we echter altijd met gebruikte banden en dan komen bevindingen in de race soms anders uit. Doordat we in de race met nieuwe banden begonnen voelde de motor heel anders en was het moeilijk om de veranderde afstelling goed te laten werken. Nadat de banden wat ingereden waren gingen we een stuk sneller. Ik begon in te lopen op mijn teamgenoot en ik begon snellere rondetijden dan hem te zetten. We weten nu dat deze setting goed werkt bij gebruikte banden maar het begin van de race in het belangrijkste deel. Hieraan moeten we nog blijven werken richting de race in Jerez. We weten dat we daar snel waren tijdens de test dus we weten wat we moeten doen om daar een beter resultaat te halen.”

Jarno JANSSEN (Team manager):
“Het was geen makkelijke week voor ons, maar uiteindelijk heeft Steven een goed resultaat neer kunnen zetten. We hadden natuurlijk gehoopt op iets meer, maar we zijn nog altijd hard aan het werk om de motor en de coureurs te verbeteren. Dit was een weekend waar we veel van geleerd hebben. Door het gebrek aan data voor ons nieuwe pakket waren de overzeese wedstrijden extra moeilijk voor ons. We moesten met alles vanaf nul beginnen. Nu gaan we terug naar Europa waar we meer data hebben, vooral van Jerez, en dus hopen we daar een stap in de goede richting te kunnen maken.”


Moto2™ GP Americas -Uitslag Moto2 race:

1 Francesco BAGNAIA / ITA / SKY Racing Team VR46 / KALEX / 39´30.016

2 Alex MARQUEZ / SPA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / +2.464

3 Miguel OLIVEIRA / POR / Red Bull KTM Ajo / KTM / +3.704

21 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS RW Racing GP / NTS / +38.350

23 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS RW Racing GP / NTS / +44.257

 

Moto2™ Tussenstand kampioenschap:

1 Francesco BAGNAIA / ITA / KALEX / 57

2 Mattia PASINI / ITA / KALEX / 47

3 Alex MARQUEZ / SPA / KALEX / 47