NTS RW Racing GP staat voor moeilijke taak in de VS

Joe Roberts en Steven Odendaal hebben moeite met de grip op één van de meest lange en veeleisende circuits op de kalander.

Het Nederlandse NTS RW Racing GP team heeft twee moeilijke trainingsdagen achter de rug op het gigantische Circuit of the Americas vlakbij de Texaanse stad Austin. Hoewel het team goede hoop had op een goed resultaat in de kwalificatie op zaterdag ontbrak het de coureurs Joe Roberts en Steven Odendaal aan circuitkennis van het 5.5 kilometer lange circuit. Hierdoor zijn Roberts en Odendaal veroordeeld tot een startplaats op de negende en tiende startrij, maar kijken ze er naar uit om na twee moeilijke trainingsdagen sterker terug te komen in de race op zondag.

De race staat zondag gepland voor 19:20 uur CET.

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing GP, NTS), Grid position P29 – 2´13.213 (13/15):
“Het was een hele moeilijke kwalificatie voor mij en het team. Ik moet nu focussen op mezelf en tijdens de race van morgen hoop ik dan aan te sluiten bij een groep rijders voor me zodat ik gaandeweg nog wat kan leren om zo nog wat te kunnen verbeteren. Daarnaast wil nog iets aan mijn eigen rijstijl werken zodat ik sneller van richting kan veranderen in de snelle bochtencombinaties. Ik ben benieuwd wat we kunnen tijdens de wedstrijd.”

#16 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS), Grid position P27 – 2´12.518 (15/18):
“Alweer was het geen hele gemakkelijke dag voor ons. Het is heel moeilijk een goede afstelling voor de motor te vinden. Op cruciale punten van het circuit verliezen we teveel tijd. We moeten natuurlijk nog veel beter kunnen, maar tijdens de kwalificatie zijn we er wel in geslaagd onze tijd nog iets te verbeteren. Desondanks starten we vanaf plaats 27 en dat is natuurlijk niet ideaal voor ons. We weten dat we beter kunnen dan dit, maar op dit circuit is dat lasting. We moeten hard blijven werken aan de ontwikkeling van de motor om er zo een goed gevoel mee te vinden. Misschien starten we morgen met een andere instelling die ons hopelijk dat betere gevoel kan geven.”

Jarno JANSSEN (Team manager):
“Als je kijkt naar Joe’s kwalificatie kunnen we niet helemaal ontevreden zijn, aangezien hij zich binnen de twee seconden van de pole heeft weten te plaatsen. Als je alleen kijkt naar de plaats op de grid is dat natuurlijk wel wat tegenvallend omdat de verwachting was dat we dichter bij de top-20 konden kwalificeren. Dit betekent niet dat we teleurgesteld zijn in de prestatie van de rijders. Joe heeft zichzelf aanzienlijk verbeterd en ook de technische staf heeft de motor een stap voorwaarts gebracht waardoor we weer dichterbij staan. Austin is een heel moeilijk circuit en de extra druk die Joe meeneemt voor zijn thuisrace maakt het voor hem ook lastig. De race kan echter weer compleet anders zijn en we moeten vechten voor het best mogelijke resultaat. Voor Steven was het veel moeilijker om een goed ritme te vinden. Helaas konden we hem niet de motor geven waar hij naar op zoek was. Voor hem zal de race erg zwaar gaan worden. We kijken allemaal uit naar de wedstrijd ook al weten we dat het een moeilijke opgave gaat worden. We moeten ook het weer nog in de gaten houden, want zoals het nu lijkt kan dat nog wel eens omslaan. Alles kan gebeuren op de racedag.”

 

Moto2™ GP Americas – uitslagen kwalificatie:

1 Alex MARQUEZ / SPA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 2´10.588

2 Sam LOWES / GBR / Swiss Innovative Investors / KTM / 2´10.744 +0.156

3 Mattia PASINI / ITA / Italtrans Racing Team / KALEX / 2´10.993 +0.405

27 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS RW Racing GP / NTS / 2´12.518 +1.930

29 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS RW Racing GP / NTS / 2´13.213 +2.625

 

Moto2™ GP Americas – Tijdschema zondag 22 april (CET):

16:10 – 16:30 Warm Up

19:20 Race (18 Laps– 99.234 km)