NTS RW Racing GP moet leren op uitdagend circuit van Texas

Zowel Steven Odendaal als Joe Roberts wierpen vrijdag een eerste blik op het Circuit of the Americas, waar ze moeten strijden om zichzelf en het pakket aan te passen aan één van de meest uitdagende en lange circuits op de kalender.

 

De derde ronde van het kampioenschap ging vrijdag van start in droge maar koude omstandigheden waarbij gaandeweg de dag de temperaturen hoger opliepen. NTS RW Racing GP stond weer voor een nieuwe uitdaging aangezien het circuit in Austin ook nieuw is voor de Japanse Moto2 machine van het team. De rijders en crews aan beide kanten van de box van het in Nederland gevestigde team lieten veel inzet zien tijdens de eerste twee vrije trainingen. Hoewel Joe Roberts is opgegroeid in dit deel van Amerika, is de baan nieuwer voor de coureur uit Los Angeles dan voor de meeste andere coureurs. Ditzelfde geldt voor Steven Odendaal uit Zuid-Afrika die het werk op vrijdag bestempelde als een normaal leerproces.

 

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing GP, NTS), FP1: P28 – 2´15.453 (13/17) / FP2: P28 – 2´13.502 (13/15):
“Het was een moeilijke eerste dag in Austin en ik ben niet zo blij met de posities en de resultaten. Stap voor stap vinden we onze weg wel naar voren en door de samenwerking met mijn crew-chef Fabrizio ben ik er van overtuigd dat ik een competitief pakket voor de race zal hebben. We staan nu nog ver achter de rest, maar ik ben hier al heel lang niet meer geweest en deze eerste dag stond vooral in het teken van het opnieuw leren van het circuit en de juiste racelijnen. Zodra deze taak achter de rug is denk ik dat we veel verder naar voren kunnen staan. We moeten voor morgen afwachten wat het weer gaat doen, maar ik heb er vertrouwen in dat ik me kan verbeteren.”

 

#16 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS), FP1: P24 – 2´14.161 (16/18) / FP2: P24 – 2´13.141 (14/17):
“Vandaag was geen gemakkelijke dag, want ook deze baan is weer nieuw voor onze NTS machine. Tijdens het afgelopen raceweekend hadden we weinig tijd in droge omstandigheden om de motor goed neer te zetten. Hierdoor moesten we vanaf nul beginnen op een circuit dat compleet anders is dan waar we tot nu toe hebben gereden. Desondanks ben ik niet ontevreden over hoe ik me voel met de motor en mijn algehele vertrouwen op het circuit. We staan nog niet zover achter dat het onmogelijk is om van terug te komen. We streven er naar om ons te verbeteren en om een goede setting te vinden voor dit circuit. COTA is niet gemakkelijk om onder de knie te krijgen. Maar we komen er zeker uit en als het morgen niet gaat regenen dan kunnen we de droge omstandigheden gebruiken om nog stappen te maken.”

 

Moto2™ GP Americas – Combined Practice Times FP1/FP2:

1 Miguel OLIVEIRA / POR / Red Bull KTM Ajo / KTM / 2´11.104 (FP2)

2 Sam LOWES / GBR / SWISS Innovative Investors / KTM / 2´11.125 +0.021 (FP2)

3 Alex MARQUEZ / SPA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 2´11.173 +0.069 (FP2)

24 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS RW Racing GP / NTS / 2´13.171 +2.067 (FP2)

28 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS RW Racing GP / NTS / 2´13.502 +2.398 (FP2)

 

Moto2™ GP Americas – Time Schedule for Saturday, April 21st (CET):

17:55 – 18:40 FP3

22:05 – 22:50 QP