NTS RW Racing GP rijders stormen top 15 binnen in Argentijnse kwalificatie

Joe Roberts en Steven Odendaal hebben vanmiddag fantastisch werk geleverd tijdens een onder moeilijke omstandigheden verreden kwalificatie door zich respectievelijk als tiende en vijftiende te kwalificeren op de startgrid.

Veranderlijk weer met lichte motregen maakten het erg moeilijk voor de teams en rijders tijdens de tweede dag van hun bezoek aan Zuid-Amerika. De baancondities waren moeilijk te voorspellen tijdens de kwalificatietraining, dit vanwege de verschillende omstandigheden op het snelle en vloeiende en 4,8 km lange Rio Hondo circuit.

Maar NTS RW Racing GP’s Joe Roberts uit Los Angeles en zijn Zuid-Afrikaanse teamgenoot Steven Odendaal wisten uitstekend voor de dag te komen tijdens de 45 minuten durende kwalificatie die kort na de lunchtijd van start ging. Uitgerust met een wet/wet bandencombinatie en een set-up waar beiden onmiddellijk vertrouwen in hadden om in elke fase van de kwalificatie aan te kunnen vallen ging men er meteen voor. De 20-jarige Roberts was vanmiddag op de één of andere manier de grote verrassing, na nagenoeg de gehele sessie zich in de top vijf te hebben kunnen handhaven werd uiteindelijk de tiende plaats op de startgrid veiliggesteld terwijl Odendaal het sterke optreden van het team compleet maakte door een start vanaf de vijfde rij op de grid veilig te stellen voor de tweede race van het seizoen.

De start van de Moto2 wedstrijd is zondag om 18:20 uur (NL tijd)

 

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing GP, NTS), Grid position P14 – 1´57.813 (19/19):
“De kwalificatie vandaag eindigde heel erg goed, dit omdat ik mijn beste resultaat in een Moto2 kwalificatie in het MotoGP wereldkampioenschap heb weten te behalen. Daar ben ik heel erg blij mee. Bovendien werkte de motor heel erg goed op de natte baan, dus ik heb er alle vertrouwen in dat we morgen een goede race kunnen laten zien en in de punten kunnen eindigen. Ik ben erg blij hoe het vandaag is gegaan en daarvoor wil ik het team bedanken. Iedereen heeft keihard gewerkt om mij een pakket te geven dat competitief is.”

 

#16 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS), Grid position P10 – 1´57.263 (18/18):
“Ik ben super happy! Dit is mijn beste kwalificatie resultaat tot nu toe in het World Championship, dus daar ben ik heel erg blij mee. We wisten dat als het ging regenen dat we competitief zouden zijn en iets moois konden laten zien. Direct vanaf het begin reed ik een aantal goede rondetijden en zag ik mezelf al vrij snel in de top vijf staan, ik denk dat tegen het einde van de sessie de beste coureurs er nog even een schepje bovenop konden doen en iets sneller rondgingen waardoor ik terugviel naar de tiende positie. Maar hoe dan ook, ik ben echt heel blij omdat dit pas mijn eerste keer is met de NTS machine op een natte baan. Dus om dan direct zo competitief te zijn is gewoon te gek. Maar we zullen af moeten wachten en kijken wat het weer morgen gaat doen, wordt het droog of is het opnieuw nat. Hoe dan ook, ik zal proberen een goede start te maken en ik denk dat we mee moeten kunnen strijden voor de punten. Een start vanaf de tiende plaats op de grid geeft ons echt een voorsprong en is een extra stimulans, immers als je vanuit het achterveld naar voren moet komen is dat best vervelend. Dus ik ben heel erg blij dat ik redelijk van voren aan de race mag beginnen.”

 

Jarno JANSSEN (Team manager):
“Het moge duidelijk zijn dat onze rijders vandaag een extreem sterke kwalificatiedag kenden. We denken dat we juiste beslissing hebben genomen door in de eerste tien minuten met regenbanden en de juiste set-up naar buiten te gaan. Maar ook gedurende de resterende tijd van de sessie waren we competitief, iets dat nog eens onderstreept werd door het geweldige werk van onze beide coureurs. We zijn blij voor iedereen binnen NTS RW Racing GP voor het leveren van een geweldig stukje teamwork. Daarnaast ook een woord van dank aan beide rijders als ook aan NTS.”

 

Moto2™ GP Argentina – Qualifying Classification:

1 Xavi VIERGE / SPA / Dynavolt Intact GP / KALEX / 1´56.137

2 Lorenzo BALDASSARRI / ITA / Pons HP40 / KALEX / 1´59.408 +0.271

2 Danny KENT / GBR / MB Conveyors – Speed Up Racing / Speed Up / 1´56.536 +0.399

10 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS RW Racing GP / NTS / 1´57.263 +1.126

14 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS RW Racing GP / NTS / 1´57.813 +1.676

 

Moto2™ GP Argentina – Time Schedule for Sunday April 8th (CET):

15:10 – 15:30 Warm Up

18:20 Race (20 Laps-– 107.6 km)

Ook interessant