Prima start in het land van de tango

Vrijdag maakten NTS RW Racing GP coureurs Steven Odendaal en Joe Roberts voor het eerst hun ronden met de Japanse NTS-machine op het snelle en vloeiende circuit in Argentinië.

Het in Nederland gevestigde Moto2™ team was in staat een prima resultaat neer te zetten in de eerste vrije trainingen op het Zuid Amerikaanse circuit, waar het nog altijd nieuwe Japanse NTS chassis zijn debuut maakt. Ook de Californische coureur Joe Roberts maakte voor het eerst kennis met het circuit in Río Hondo terwijl Steven Odendaal na drie jaar terug is op het circuit waar hij in 2015 al eens als invalrijder meedeed.

Na warme omstandigheden in de afgelopen dagen voorafgaand aan de trainingen, werden de rijders het team op vrijdagochtend geconfronteerd met aanzienlijk koudere temperaturen. In tegenstelling tot de weersvoorspellingen die regen aangaven bleef het tijdens de eerste vrije training droog, maar in tweede training was dit niet het geval waardoor beide coureurs niet hun volledige potentieel konden laten zien.

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing GP, NTS), FP1: P25 – 1´46.306 (18/18) / FP2: P22 – 1´46.385 (679):

“Het weekend startte heel raar voor mij want ik ben hier in 2015 al eens geweest maar ik kon mij niet herinneren dat het asfalt zo glad was. Hoe dan ook hebben we hard gewerkt en samen met mijn crew chief Fabrizio hebben we een setup gevonden waarmee we sterk voor de dag kunnen komen in de race. We moeten nog enkele kleine dingen uitzoeken, zo hebben we de zadelpositie iets omlaag gebracht wat gelijk een positief effect had. We hadden de dag natuurlijk iets beter willen afsluiten, vooral op het gebied van motorprestaties in de bochten. We hebben al een paar dingen geprobeerd en dat maakte de situatie al beter. Hopelijk kunnen we de effecten van de aanpassingen zaterdag bevestigen. Hopelijk is het dan droog en kunnen we verder werken aan ons plan.”

#16 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS), FP1: P24 – 1´46.226 (20/21) / FP2: P27 – 1´47.097 (7/12):

“Vandaag was helemaal geen slechte dag, maar in de regen hadden we wat minder geluk. We begonnen de laatste sessie op de hardere band omdat we een zachte compound wilden bewaren voor het eind van de training. Door de regen konden we deze band echter niet gebruiken waardoor de uitslag van vandaag niet precies weergeeft waar we kunnen staan. Afgezien daarvan voel ik me erg thuis op dit circuit. Het is een mooie lay-out en ik denk dat we het goed gaan doen. We kijken uit naar de dag van morgen en zullen zien of het in de ochtend nat is. Dat geven de voorspellingen wel aan. Ik voel me echter in alle omstandigheden goed.”

Moto2™ GP Argentina – Combined Practice Times FP1/FP2:

1 Mattia PASINI / ITA / Italtrans Racing Team / KALEX / 1´44.461 (FP1)

2 Miguel OLIVEIRA / POR / Red Bull KTM Ajo / KTM / 1´44.631 +0.170 (FP1)

3 Francesco BAGNAIA / ITA / SKY Racing Team VR46 / KALEX / 1´44.736 +0.275 (FP1)

24 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS RW Racing GP / NTS / 1´46.226 +1.765 (FP1)

26 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS RW Racing GP / NTS / 1´46.306 +1.845 (FP1)