NTS RW Racing GP verlaat Qatar op positieve noot

Op de zondag namiddag hebben Steven Odendaal en Joe Roberts een bemoedigende openingsrace van het seizoen gereden, waarbij beide coureurs het racedebuut op het hoogste niveau van de volledig nieuwe NTS Moto2 machine glans gaven met een 22e en 25e positie in de uitslag.

De starttijd voor de eerste jacht op de punten van 2018 stond gepland om 5:20pm lokale tijd. Dit hield in dat de race van start ging bij daglicht en naarmate de wedstrijd vorderde de nacht inviel en het langzaamaan donker werd boven het Losail International Circuit. De inmiddels traditionele openingswedstrijd van het Grand Prix seizoen op het woestijncircuit van Qatar transformeerde hierdoor in de iconische race onder de massale kunstlichtinstallatie van Losail.

NTS RW Racing GP coureurs Steven Odendaal en Joe Roberts gingen respectievelijk van start op de 22e  en 27e  positie. Beide coureurs maakten een perfecte start mee, nadat de lichten waren gedoofd. De race werd echter lastig voor de jonge getalenteerde coureurs met de Californische Joe Roberts die moeite had om het vertrouwen in zijn motor te vinden.  Voormalig Europees Moto2 rijder Steven Odendaal ging daarnaast in de openingsfase bijna onderuit. Gelukkig kon de Zuid-Afrikaan de situatie onder controle krijgen en kwam daarna in een goed ritme. Hij onderstreepte het potentieel van het hele pakket met een constant en snel tempo.

De Grand Prix van Qatar was opnieuw een spannende seizoensopener waarna het kampioenschap nu doortrekt naar Argentinië voor de tweede race die over drie weken wordt verreden.

 

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing GP, NTS), 22:

“Het was best een moeilijke race voor ons, ondanks dat ik een goede start maakte en daarbij gelijk enkele plaatsen winst pakte. Daarna maakte ik een klein foutje wat resulteerde in een grote high-sider. Dit kostte mij vanzelfsprekend een paar posities. Ik kon het gelukkig onder controle houden en zo een 22e plaats uit het vuur slepen. Dat is natuurlijk niet waar we willen staan, maar het was voor de start van het seizoen niet verkeerd. Wat het belangrijkste is, is dat we ruimte hebben gevonden om ons te verbeteren en daarmee hebben we de kans om in de top-15 te geraken.”

 

#15 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS), 25:

“Natuurlijk is deze uitslag niet representatief voor waar we willen staan, maar dit was de eerste race van het seizoen en we zijn erin geslaagd die te finishen. Over de race zelf kan ik zeggen dat mijn start goed was waarmee ik een mooi aantal plaatsen winst kon boeken. Ik denk dat ik de eerste bocht als 23e doorkam. Het gevoel met de motor was heel goed. Je mag niet vergeten dat onze motor volledig nieuw is en dan kan het zijn dat je wat probeert om beter te worden, maar dat deze beslissing niet goed uitpakt. Het is jammer dat we daar vandaag tijdens de race achter zijn gekomen want ik denk dat we veel potentie hadden om verder naar voren te staan. Hoe dan ook moeten we nu vooruit kijken naar de volgende race, wat weer een nieuw circuit en een nieuwe uitdaging voor ons is. Ik blijf echter vol vertrouwen dat we dit jaar nog erg competitief kunnen zijn.”

 

Jarno JANSSEN (Team manager):

“Het was voor beide rijders geen gemakkelijke race, dat kunnen we wel stellen. De wedstrijd begon echter heel goed, want Steven en Joe kwamen perfect van de lijn af. Hierdoor hadden beide coureurs de aansluiting bij de top-20 na de eerste ronde.  Helaas kwam Joe wat problemen aan zijn motor tegen waardoor hij het hoge tempo niet kon vasthouden. Steven reed daarentegen een heel sterke race wat hem de 22e plaats opleverde. Dit is een mooi uitgangspunt voor de rest van het seizoen. We zijn blij dat beide coureurs hun machine aan de streep hebben gebracht. Natuurlijk moeten we nog veel leren en meer ervaring opdoen met dit nieuwe pakket. Ook onze rijders moeten eenvoudigweg meer ervaring opdoen met onze motor. We kijken uit naar de volgende race en hopen het daar weer iets beter te doen.”

 

Moto2™ GP of Qatar – Race Classification after 20 Laps:

1 Francesco BAGNAIA / ITA / SKY Racing Team VR46 / KALEX / 40´19.802

2 Lorenzo BALDASSARRI / ITA / Pons HP40 / KALEX / +0.112

3 Alex MARQUEZ / SPA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / +5.625

22 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS RW Racing GP / NTS / +42.545

25 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS RW Racing GP / NTS / +56.077

 

Moto2™ World Standing:

1 Francesco BAGNAIA / ITA / KALEX / 25

2 Lorenzo BALDASSARRI / ITA / KALEX / 20

3 Alex MARQUEZ / SPA / KALEX / 16

Ook interessant