NTS RW Racing GP slaat zich door moeilijke omstandigheden in Qatar heen

Steven Odendaal en Joe Roberts finishen de eerste dag met gemixte resultaten.

De harde wind zorgde voor enkele grote problemen tijdens de zaterdagavondsessies van de Grand Prix van Qatar. Veel zand op het asfalt en een stoffige baan maakten het moeilijk voor het NTS RW Racing GP Team, dat voor het eerst met de volledig nieuwe Japanse Moto2 machine op het woestijncircuit uitkwam. De omstandigheden waren ook lastig om aan te wennen voor debutant Joe Roberts.

Na een onschuldige valpartij in de openingsfase van de sessie zag het team de hoop om de goede prestaties van Californische coureur op vrijdag te onderstrepen in rook opgaan. Teamgenoot Steven Odendaal zette in de slotfase van de kwalificatie zijn snelste tijd van het weekend neer. Hierdoor zullen Odendaal en Roberts van de achtste en negende startrij op de grid mogen plaatsnemen.

The lichten voor de openingsrace van het 2018 Moto2™ World Championship gaan zondagmiddag om 5:20pm lokale tijd (3:20pm CET) op groen.

 

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing GP, NTS), Grid position P22 – 2´01.936 (17/17):

“Het is best wel een moeilijk weekend voor ons omdat we zonder basisafstelling aan dit weekend moeten beginnen en dan weet je dat het lastig wordt. Eerlijk gezegd denk ik dat we heel goede zaken hebben gedaan door in de kwalificatie slechts 1.6 seconden achter de toptijd te zitten. We moeten nu werken aan mijn ritme voor de race en zodoende een constante snelheid vinden, zodat we kunnen vechten voor een top-20 klassering in deze openingsrace.”

 

#16 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS), Grid position P27 – 2´03.233 (8/11):

“Het was niet onze beste dag. Dan doel ik niet alleen op het eindresultaat, maar ook over hoe de dingen vandaag verliepen. De weersomstandigheden waren moeilijk in te schatten, want het waaide erg hard. Dit zorgde ervoor dat de baan erg stoffig was en er overal zand lag. Dit was iets waar ik erg aan moest wennen. Afgezien daarvan voelde ik mij in de openingsfase van de kwalificatie best goed, maar in de slipstream van een aantal snellere rijders maakte ik klein foutje op een snel gedeelte van de baan. Misschien was het een combinatie van de omstandigheden van zand en wind, maar ik pushte de voorkant ook iets te hard wat resulteerde in een domme valpartij.”

“Ik wil mijn team bedanken voor het harde werk om mijn motor weer te prepareren voor de slotfase van de sessie, waarin we nog maar een paar minuten te rijden hadden. We probeerden het tempo weer op te pakken, maar we staan nu eenmaal waar we staan. We kunnen deze kwalificatie het beste vergeten en terugkijken op vrijdag toen onze tijden snel waren en het gat met de concurrentie klein was. We gaan terug naar de afstellingen van vrijdag en hopelijk maak ik een goede start waarmee ik gelijk enkele coureurs kan passeren en dat ik deze lijn in de race kan voortzetten.”

 

Jarno JANSSEN (Team manager):

“Aan de ene kant van de pitbox was het een goede kwalificatie, waar het bij de andere kant een stuk moeilijker was. Helaas had Joe een onschuldige crash in zijn derde ronde en het kostte veel tijd om de motor te repareren. Tijdens de laatste vijftien minuten was het moeilijk om terug in een ritme te komen, maar hij wist zich toch te verbeteren en dus heeft Joe het gewoon goed gedaan. Nu moeten we hem helpen om vertrouwen te bouwen voor de race. Wij zijn vol vertrouwen dat hij het goed zal doen, want Joe is een vechter. We kijken er naar uit om hem te zien racen.”

“Over Steven kan ik niet anders zeggen dat hij de kwalificatie heel sterk begon en dat hij direct op snelheid was. De tweede run was lastiger omdat we op dezelfde banden naar buiten gingen als in de eerste run. Nadat we een nieuwe set banden hadden gemonteerd voor de laatste serie was hij in staat zijn rondetijd te verbeteren naar een nieuw persoonlijk record van het weekend tot dan toe wat hem de 22e plaats op de startgrid opleverde. Dit was een belangrijk begin en we kijken uit naar de race op zondag.”

 

Moto2™ GP of Qatar – Uitslag Kwalificatie:

1 Alex MARQUEZ / SPA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 2´00.299

2 Lorenzo BALDASSARRI / ITA / Pons HP40 / KALEX / 2´00.607 +0.308

2 Francesco BAGNAIA / ITA / SKY Racing Team VR46 / KALEX / 2´00.843 +0.544

22 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS RW Racing GP / NTS / 2´01.936 +1.637

27 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS RW Racing GP / NTS / 2´03.233 +2.934

Ook interessant