Positieve eerste nacht voor NTS RW RacingGP in Qatar

Steven Odendaal en Joe Roberts van het NTS RW Racing GP Team zijn veelbelovend van start gegaan bij de seizoensstart op het verlichtte woestijncircuit in Losail.

Hoewel het voor de Zuid Afrikaanse Steven Odendaal niet geheel nieuw was, maakte teamgenoot Joe Roberts voor het eerst kennis met motorracen in de nacht. De getalenteerde 20-jarige coureur uit Californië wist zich echter snel aan de condities aan te passen. Daarnaast was het ook de eerste keer dat we de Japanse NTS Moto2 machines van het team op het snelle en vloeiende circuit aan het werk zagen. Dit betekende dat het NTS RW Racing GP Team met een aanzienlijk nadeel aan de GP van Qatar begon, maar aan beide kanten van de pitbox werd uitstekend werk geleverd en werden er bij elke trainingssessie stappen voorwaarts gemaakt.

 

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing GP, NTS), FP1: P26 – 2´03.787 (16/19) / FP2: P25 – 2´02.291 (18/19):
“Over het algemeen was vandaag een goede dag voor ons, ondanks dat de uitslag dat nog niet aantoont. Ik denk dat we een hele grote stap voorwaarts hebben gemaakt met het team en met NTS. Als je nagaat dat we aankwamen zonder data voor een goede basissetup voor dit circuit en dat we vervolgens slechts 1.3 seconden van de snelste tijd afzitten is erg positief. We kunnen daar best tevreden mee zijn en ik denk dat we deze lijn kunnen doorzetten en ons morgen nogmaals kunnen verbeteren.”

 

#16 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS), FP1: P23 – 2´03.282 (13/18) / FP2: P22 – 2´02.119 (14/18):
“Vandaag verliep best goed. Tijdens de eerste sessie heb ik mij gefocust om het circuit zo snel mogelijk onder de knie te krijgen en om de nieuwe banden die we dit weekend ter beschikking hebben te proberen. Dit was een hardere variant en die hadden we nog niet eerder gebruikt, dus het was interessant om te zien hoe deze band zou werken met ons chassis en hoe de motor ermee reageerde. Naast dat alles was het gewoon een goede sessie en op het eind waren we slechts 1.6 seconden langzamer dan de snelste man en dat is een goed begin.”

“Daarna, in de avond, reed ik mijn eerste ronden onder het kunstlicht en dat kostte even tijd om aan te wennen omdat ik niet wist wat me overkwam met al die schaduwen om me heen! Het leek constant alsof andere rijders mij aan het inhalen waren. De eerste paar ronden leek het wel of ik gek werd, maar tegen het eind kon ik toch nog werken aan de afstelling van de motor en konden we de zachtere banden proberen. Op slechts 1.1 seconden achterstand van de leider kan ik concluderen dat dit zeer respectabel is op deze eerste dag, helemaal met deze machine die ook voor het eerst op dit circuit reed. Ik weet goed waar ik me moet verbeteren ondanks dat de rondetijden nu al gemakkelijk kwamen. We blijven werken want de rest gaat het tempo opvoeren, maar ik heb het volste vertrouwen dat wij met ze mee kunnen.”

 

Moto2™ GP of Qatar – Gecombineerde Trainingstijden FP1/FP2:

1 Alex MARQUEZ / SPA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 2´00.932 (FP2)

2 Sam LOWES / GBR / Swiss Innovative Investors / KTM / 2´00.970 +0.038 (FP2)

3 Francesco BAGNAIA / ITA / SKY Racing Team VR46 / KALEX / 2´00.985 +0.053 (FP2)

22 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS RW Racing GP / NTS / 2´02.119 +1.187 (FP2)

26 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS RW Racing GP / NRS / 2´02.291 +1.359 (FP2)

 

Moto2™ GP of Qatar – Tijdschema voor Zaterdag, 17 Maart (CET):

11:35 – 12:20 FP3

15:40 – 16:25 QP