Opnieuw progressie voor NTS RW Racing GP tijdens laatste wintertest

Het Nederlandse NTS RW Racing GP heeft het voorseizoen met een goed gevoel afgesloten tijdens een driedaagse test op het Zuid-Spaanse Jerez circuit.

Steven Odendaal en Joe Roberts keerden terug deze week in Jerez terug op het asfalt voor de laatste officiële wintertest van het jaar. Net zoals vorige maand, toen NTS RW Racing GP zijn werk op de baan begon in Valencia en Jerez, speelde veranderlijk weer deze week opnieuw een belangrijke rol. Los van de omstandigheden, pakten beide rijders en het team het slim aan om zoveel mogelijk te profiteren van de ingekorte tijd op het Zuid Spaanse circuit, waar de condities niet zo goed waren als normaalgesproken in maart het geval is. DeAmerikaan Joe Roberts maakte indruk op de gloednieuwe Japanse NTS machine met een goede pace die hem na drie dagen testen de 17e tijd opleverde terwijl zijn Zuid-Afrikaanse teamgenoot Steven Odendaal hem dicht op zijn hielen zat.

Waar de teams en rijders uitkijken naar een vrij weekend, verlaat al het materiaal Jerez om getransporteerd te worden naar het Midden Oosten waar over ruim een week het 2018 wereldkampioenschap van start zal gaan tijdens de traditionele seizoensopener: De Grand Prix van Qatar.

 

#4 Steven Odendaal 1,42.810 (90 ronden in totaal):
“Ik heb ontzettend genoten van deze test omdat we goede stappen hebben gezet om constant te worden met betrekking tot de races. Ik denk wel dat we nog iets meer moeten vinden maar nu we naar Qatar gaan voel ik me vol vertrouwen en ben ik blij met waar we staan met deze machine, we kunnen competitief zijn. Natuurlijk gaan we voor de punten, al is het wel moeilijk om daar te komen. We gaan het zien, want met een beetje geluk en een goede race moet dit doel mogelijk zijn. Los daarvan gaan we nu naar warmere condities, dus moeten we zien hoe onze motor reageert in omstandigheden waar waarschijnlijk minder grip zal zijn. Ik ken het Losail International Circuit nog van 2013, begrijp de lijnen maar het is lang geleden en er is sindsdien veel veranderd. Ik ken de lay-out van de baan dus we gaan het zien hoe dat gaat.”

#16 Joe Roberts, 1’42.703 (99 ronden in totaal):
“Ik ben erg blij met deze test omdat we op P17 eindigden en dat op slechts 0,8 seconden van de top. Ik denk dat dit erg positief is en het is ook nog eens het kleinste verschil wat ik ooit heb gehad naar de top. Weet je, achttiende van een seconde zijn slecht een paar kleine dingetjes die hier en daar nog missen. Ik ben overigens er wel een beetje door verrast, helemaal omdat we hier kwamen met deze machine die nog steeds gloednieuw is, ook voor het team. Maar het lijkt erop dat we goed voorbereid waren, ook al hebben we nog niet veel ronden gereden op deze baan. Globaal gezien is deze situatie erg bemoedigend. Daarnaast gaat de samenwerking met mijn crewchief Hans ook steeds beter en voelen we elkaar beter en beter aan. Ik denk dat alles erg goed gaat worden. Waar ik me vooral op wil focussen is een constante racepace en als we dat kunnen doen kunnen we er zeker staan, in de punten bedoel ik dan. Aan de andere kant heb ik geen idee wat ik van Qatar moet verwachten omdat ik deze baan nog niet ken. Het ziet er snel en vloeiend uit wat normaalgesproken goed past bij mijn rijstijl. Maar met deze nieuwe machine kijk ik er ontzettend naar uit. Ik heb voorheen altijd alle races gekeken, niet alleen omdat het de eerste race van het jaar is maar ook omdat mijn maag zich iedere keer omdraait als ik voor het eerst naar buiten ga op een nieuwe baan. Hoe dan ook, ik ga met een positief gevoel richting mijn eerste volle seizoen in het Moto2 wereldkampioenschap.”

Jarno Janssen (Team Manager):
“Uiteindelijk moeten we tevreden zijn dat we nog een aantal fatsoenlijke ronden hebben kunnen rijden tijdens deze drie dagen in Jerez. Het weer was voor iedereen van grote invloed deze maanden, tijdens alle wintertests. Maar we hebben de condities zo goed mogelijk weten te gebruiken en zo deze week nog een stabiele test af kunnen werken. Hierdoor hebben we onze machine wederom een stap in de goede richting door kunnen ontwikkelen, en deze nog een stap beter te maken dan het al was. Daarnaast hebben beide coureurs ook weer meer vertrouwen op weten te bouwen. We zijn blij met de verbeteringen die NTS en RW Racing GP hebben gemaakt. We denken dat we blij mogen zijn dat we Jerez verlaten met tijden die minder dan een seconde verwijderd zijn van de snelste rijder, dit geeft ons vertrouwen voor de openingsronde in Qatar.”

 

Jerez Test – Gecombineerde rondetijden:

1 Sam LOWES / GBR / Swiss Inovative Investors / KTM / 1´41.823 (Day 2, Session 2)

2 Iker LECUONA / SPA / Swiss Innovative Investors / KTM / 1´41.960 +0.137 (Day 2, Session 2)

3 Brad BINDER / RSA / Red Bull KTM Ajo / KTM / 1´42.011 +0.188 (Day 2, Session 2)

17 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS RW Racing GP / NTS / 1´42.703 +0.880 (Day 2, Session 2)

20 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS RW Racing GP / NTS / 1´42.810 +0.987 (Day 2, Session 2)