Opnieuw een productieve wintertest voor NTS RW Racing GP

Het NTS Racing GP duo Steven Odendaal en Joe Roberts heeft tijdens een driedaagse test in Zuid-Spanje opnieuw kunnen werken aan het verder ontwikkelen van hun nieuwe NTS Moto2 machines.

Het weer was deze keer een stuk vriendelijker dan vorige week tijdens de voorseizoenopener in Valencia. Met uitzondering van een korte regenbui, maandag rond het middaguur, was het de afgelopen drie dagen overwegend zonnig op het uitdagende Circuito de Jerez, iets waarmee de omstandigheden de teams en coureurs goedgezind waren om verder te werken aan hun machines.

De NTS RW Racing GP coureurs Steven Odendaal en Joe Roberts en hun respectievelijke crew gingen dan ook gemotiveerd aan de slag tijdens de tweede officiële test van dit jaar. Beide kanten in de pitbox van het Nederlandse team hadden een druk testprogramma om af te werken, en zowel de coureurs als ook de technische crew hebben de afgelopen drie dagen uitstekend werk verricht om Jerez in een goede stemming te kunnen verlaten. De Zuid-Afrikaanse coureur Steven Odendaal liet een duidelijke progressie zien door een uitstekende rondetijd van 1’42.687 op de klok te zetten, een tijd die slechts 1,7 seconden verwijderd was van de snelste tijd. Joe Roberts kreeg tijdens de tweede dag te maken met een vervelende crash op hoge snelheid, iets waardoor hij de rest van de tweede dag aan zich voorbij moest laten gaan. Gelukkig bleef de 20-jarige coureur uit Los Angeles zelf ongedeerd en kon hij zijn testschema op woensdag, tijdens de laatste dag, voortzetten.

NTS RW Racing GP keert terug over drie weken terug naar Andalusië voor de laatste voorbereidingen vóór het seizoen alvorens het 2018 wereldkampioenschap medio maart in Qatar van start gaat.

 

#4 Steven ODENDAAL, 1’42.687 (185 ronden):
“Uiteindelijk hebben we deze test best wel sterk af weten te ronden, dit omdat we erin geslaagd zijn om in een rondetijd van in de 1’42 te rijden. Dat was natuurlijk vooraf ook ons doel. Maar het ging allemaal niet vanzelf. We hebben deze dagen hier in Jerez hard gewerkt, veel verschillende set-up afstellingen getest en veel dingen uitgeprobeerd. Maar uiteindelijk werden we steeds sterker, wat het belangrijkste feit is. Aan de andere kant duurt dit veranderingsproces met deze machine veel te lang, dus ik denk dat we een aantal elementen moeten zien te vinden om dit proces te verkorten om direct concurrerender te worden. Zoals bekend is het binnen het Moto2 wereldkampioenschap allemaal niet zo gemakkelijk als tijdens het Europees kampioenschap. Maar eerlijk gezegd hielp het testen van al deze verschillende dingen ons om veel te leren en te zien in welke richting we moeten gaan, voor het geval we in een raceweekend zitten. Ik zou graag mijn dank willen uitspreken richting het team, dit omdat ze er allemaal aan werken, dus ik ben erg blij en opgetogen om met hen aan dit avontuur te beginnen. Hetzelfde geldt voor NTS voor hun steun aan ons.”

#16 Joe ROBERTS, 1?43.474 (133 ronden):
“Afgezien van het feit dat we gisteren met een aantal problemen te maken hebben gehad, waaronder een zeer behoorlijke crash, ben ik erg tevreden over hoe het deze drie dagen is gegaan. Het allerbelangrijkste is dat ik na de val van gisteren helemaal oké ben, maar de fiets was na de crash niet in de beste conditie, dus ik moest gistermiddag de laatste twee sessies overslaan. Dit was natuurlijk een kleine tegenslag in ons testschema, maar we hebben ons best gedaan om vandaag de weg terug te vinden. Onze NTS-machine is een gloednieuwe fiets, dus deze tests zijn vooral bedoeld om uit te zoeken wat je ermee kunt doen en wat wel en niet werkt. Eerlijk gezegd vond ik tijdens de laatste dag niets dat me echt het juiste gevoel gaf. Maar dit is hoe het soms gaat, hoewel we nu een beter begrip hebben van de richting waarin we verder moesten werken. We hebben tijdens deze test zeer snelle rondetijden gezien, maar we waren niet heel ver weg van waar we willen staan. We moeten sommige dingen verbeteren, moet ik leren van mijn teamgenoot omdat hij in staat was om te gaan voor snelle rondetijd. Dus, dit is ook een goede zaak als je een teamgenoot hebt die snel is. Ik denk, als we over drie weken hier weer terugkeren, we weer in dezelfde richting moeten blijven werken, dan zal ook ik hier sneller zijn.”

 

Jerez Test -Gecombineerde rondetijden:

1 Alex MARQUEZ / SPA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 1´40.926 (Day 3, Session 3)

2 Francesco BAGNAIA / ITA / SKY Racing Team VR46 / KALEX / 1´41.260 +0.334 (Day 3, Session 3)

3 Brad BINDER / RSA / Red Bull KTM Ajo / KTM / 1´41.725 +0.799 (Day 3, Session 3)

24 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS RW Racing GP / NTS / 1´42.687 +1.761 (Day 3, Session 3)

28 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS RW Racing GP / NTS / 1´43.474 +2.548 (Day 2, Session 1)