NTS RW Racing GP begint met een positieve indruk aan het 2018 seizoen

Het Nederlandse NTS RW Racing GP Moto2™ team heeft na twee maanden hard gewerkt te hebben in de werkplaats deze week in Spanje een eerste driedaagse test afgewerkt.

De eerste van de drie geplande wintertesten werd dit keer ook beïnvloedt door het in Spanje ongebruikelijke weer. Teams en coureurs werden begin deze week geconfronteerd met fikse regenbuien en veel te lage temperaturen. Tijdens de eerste dag was er dan ook nagenoeg geen actie op de baan, een reden voor NTS RW Racing GP om de gehele dag niet naar in actie te komen op de baan. De omstandigheden verbeterden woensdag tijdens de tweede dag enigszins, de regen stopte maar de temperaturen bleven laag waardoor het Ricardo Tormo circuit maar langzaam opdroogde. In de loop van de middag waren de omstandigheden dusdanig waardoor het team besloot om Joe Roberts en Steven Odendaal voor het eerst na een lange winterstop naar buiten te sturen op de nieuwe NTS Moto2 machines. Donderdag tijdens de derde en afsluitende testdag waren de omstandigheden opnieuw iets beter al waren de baantemperatuur nog nauwelijks gestegen was in vergelijking met de voorgaande dagen. Ondanks dat besloten de Zuid Afrikaanse coureur Odendaal en Joe Roberts uit Californië er het beste van te maken, een goed ritme te vinden en meer en meer vertrouwd te raken met hun Japanse machines. Uiteindelijk verlaat NTS RW Racing GP Valencia met een goed gevoel en kan men terugkijken op een, gezien de omstandigheden, productieve test alvorens de reis te maken naar het in het zuidelijker in Spanje gelegen circuit van Jerez waar volgende week maandag de volgende driedaagse test op het programma staat. 

#4 Steven ODENDAAL, 1´37.065 (109 ronden):
“Over het algemeen was het een goede start voor ons NTS RW Racing GP team. Ondanks dat de omstandigheden verre van ideaal waren hebben we toch een aantal stappen in de goede richting kunnen maken, ook al zijn we nog iets verder verwijderd van waar we eigenlijk hadden moeten zijn. Maar over het algemeen kunnen we denk ik spreken van een goede test. We kregen een aantal speciale en nieuwe chassisdelen in vergelijking met delen die we afgelopen november al hebben getest. Ik kon een aantal positieve verbeteringen voelen, met name wat betreft de grip achter en de aerodynamica. Ik denk zelf dat ik aan het einde van de laatste dag nog wel een flinke stap had kunnen maken, echter in de namiddag werden de omstandigheden minder aangezien het snel afkoelde. Hierdoor staan we iets verder verwijderd van de snelste mannen. Maar ik denk dat we blij moeten zijn met deze eerste test, ik ben vooral blij hoe de samenwerking is verlopen met mijn crew want zij werken echt professioneel. Daarvoor wil ik iedereen binnen het team bedanken.”

#16 Joe ROBERTS, 1´36.879 (98 ronden):
“Ik denk dat het voor ons een hele positieve test is geweest. Vandaag, tijdens de eerste sessie – welke eigenlijk de tweede sessie van de dag was – liet ik de tiende tijd noteren van de zesentwintig coureurs die hier aanwezig waren. Dat is vrij positief, niemand had verwacht dat we er al zo snel zo goed bij konden zitten. Ik raakt echter steeds meer vertrouwd met het team, de samenwerking is gewoon goed, waaronder de samenwerking met mijn crewchief Hans Spaan. Na de test afgelopen jaar november heb ik om een aantal aanpassingen aan de machine gevraagd om me te kunnen verbeteren, vooral wat betreft mijn gevoel aan de voorkant. Maar met de nieuwe machine hebben we de grip achter zeker weten te verbeteren, maar daarnaast hebben we ook het nodige gevonden wat betreft de voorkant. Dit geeft ons een idee in welke richting we verder moeten werken. We weten dat de NTS Machine een nieuwe motor is en het meest belangrijke op dit moment is om uit te vinden welke kant we op moeten werken. Wat mij zelf betreft, ik heb kleine honderd ronden gereden en dat zijn er misschien wel een aantal minder dan sommige anderen. Mijn crew en ook ikzelf waren echter gefocust om elke keer dat we naar buiten gingen om bepaalde dingen uit te zoeken en het proberen om mijn rijstijl te verbeteren, iets waar ik ook gedurende de wintermaanden hard aan heb gewerkt om een betere rijder te worden en ook fysiek fit te zijn. Ik denk dat we tijdens deze test al een belangrijke stap gezet hebben. Maar eerlijk gezegd is dit nog maar pas het begin en wie valt het kwartje vandaag of morgen de goede kant op. Ik kijk in elk geval nu al uit naar de test in Jerez en ik denk dat, als we deze progressie voort weten te zetten met de machine en meer en meer gaan begrijpen waar we heen moeten dan ziet het er allemaal heel positief uit.”

Jarno JANSSEN (Team manager):
“Het moge duidelijk zijn, de posities zijn niet zo belangrijk tijdens deze test, maar we zijn blij dat we Valencia verlaten met een heel erg positief gevoel, ook al waren we beperkt in de dingen die we hier hebben kunnen doen i.v.m. met het mindere weer. Maar de NTS machine presteerde naar behoren. Vergeleken met eind vorig jaar hebben we goede verbeteringen door weten te voeren, net als onze rijders die afgelopen winter hard gewerkt hebben om fit te kunnen beginnen aan het seizoen. Beiden zijn fysiek in orde en waren gefocust voor deze test. We gaan nu naar Jerez waar we opnieuw de nodige kilometers zullen gaan maken en waar we hopelijk de volgende stappen kunnen gaan maken naar waar we uiteindelijk willen staan.”

 

Valencia Test – Gecombineerde tijden:

1 Mattia PASINI / ITA / Italtrans Racing Team / KALEX / 1´35.779 (Day 3, Session 2)

2 Lorenzo BALDASSARRI / ITA / Pons HP40 / KALEX / 1´35.795 +0.016 (Day 3, Session 3)

3 Simone CORSI / ITA / Tasca Racing Scuderia Moto2 / KALEX / 1´35.915 +0.136 (Day 3, Session 2)

13 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS RW Racing GP / NTS / 1´36.879 +1.100 (Day 3, Session 2)

16 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS RW Racing GP / NTS / 1´37.065 +1.286 (Day 3, Session 2)