RW Racing GP sluit 2017 af met productieve test in Almeria

Het Nederlandse RW Racing GP Moto2 team zette vorige week haar voorbereidingen op het komend seizoen voort tijdens een test op het circuit van Almeria.

RW Racing GP verlengde haar verblijf in Spanje voor een geplande vierdaagse test op het Circuito de Almería in Andalusië, een test die afgelopen week van maandag tot en met donderdag op het programma stond. In vergelijking met de voorgaande test in Valencia werd deze vierdaagse test echter gehinderd door de weersomstandigheden. Na een droge eerste dag werden de overige dagen gekenmerkt door regen. Vanwege deze regen besloot het enige Nederlandse Grand Prix het een dag eerder dan gepland voor gezien te houden.

Desalniettemin konden de recent nieuw aangetrokken coureurs Steven Odendaal en Joe Roberts maximaal profiteren van de geboden tracktime. Veel nieuwe zaken konden er getest worden op en aan de nog steeds geheel nieuwe Japanse NTS Moto2 machine.

Met deze test kwam er voor RW Racing GP een einde aan de activiteiten op het circuit in 2017. Vooruitlopend op het nieuwe seizoen zal het testprogramma voortgezet worden tijdens een eerste officiële driedaagse Moto2 test welke vanaf 6 februari op het programma staat.

Jarno JANSSEN (teammanager):

“We beëindigden onze laatste test van het jaar in Almeria al op woensdag. Dit was een dag eerder dan gepland maar het slechte weer had een grote invloed op onze planning voor de laatste dag. Aan de andere kant kunnen we zeggen dat de eerste drie testdagen heel erg nuttig zijn geweest voor zowel het team als ook voor onze twee nieuwe coureurs. Zowel Steven als ook Joe hebben een groot aantal dingen kunnen testen samen met hun crew, terwijl Joe daarnaast op hetzelfde moment ook nog eens meer en meer vertrouwd raakte met de voor hem nieuwe NTS Moto2 machine.”

“We zullen nu alle verzamelde data van de afgelopen weken verzamelen, deze goed gaan bestuderen en tijdens de winterstop gaan gebruiken om ons nieuwe NTS pakket te prepareren voor de volgende test begin februari. Persoonlijk wil ik onze coureurs Steven en Joe bedanken voor hun fantastische inzet sinds we twee weken voor het eerst als team samenkwamen. Daarnaast ook dank aan NTS voor het feit dat we de kans gekregen hebben om deel uit te mogen maken van dit project. Tot slot willen we iedereen bedanken die het afgelopen jaar RW Racing GP gesteund heeft. Heel veel dank aan onze partners en het team. Namens NTS RW Racing GP allen tot ziens in 2018.”