RW Racing GP sluit seizoen af met een glimlach

RW Racing GP coureur Axel Pons heeft zondag in Valencia een uitstekende prestatie geleverd. De Spanjaard kwam net buiten de top tien over de finish, een prestatie waarmee hij het seizoen op een meer dan waardige manier afsloot.

Een strakblauwe hemel, warme temperaturen en volle tribunes zorgden zondag in Valencia voor perfecte omstandigheden tijdens een meer dan spannende laatste race van het jaar. Geïnspireerd door deze geweldige omstandigheden zorgden ervoor een top gemotiveerde Axel Pons vanaf de twaalfde plaats op de grid een nagenoeg foutloze race reed waarin hij opnieuw een klassering net buiten de top tien wist te scoren voor hemzelf en het enige Nederlandse Grand Prix team.

Na de Valencia GP scheiden de wegen van RW Racing GP en de in Barcelona geboren Pons. Een nieuw project met de Japanse fabrikant NTS gaat over iets meer dan een week van start.

 

#49 Axel PONS, 11e (Kampioenschap 19e, 27 punten):
“Allereerst wil ik het hele team bedanken voor dit seizoen. Het is geen makkelijk jaar geweest voor ons, eigenlijk kun je, hoe jammer ook, wel zeggen dat het een behoorlijk lastig seizoen was. Maar uiteindelijk hebben we wel een goede laatste race gereden, al wil je natuurlijk altijd meer. Aan de andere kant moeten we tevreden zijn en kunnen we niet meer verwachten dan hetgeen we hebben. Hoe dan ook, ik ben blij met het resultaat van vandaag en nogmaals wil ik mijn dankbaarheid uitspreken naar het team, alle sponsors en iedereen die meegewerkt hebben aan dit project. Ik weet het eigenlijk niet goed onder woorden te brengen. Dank je wel RW Racing GP en tot ziens. Ik wens jullie het allerbeste voor de toekomst.”

 

Jarno JANSSEN (Team manager):
“Ik denk dat we alleen maar respect kunnen hebben voor Axel, dit omdat hij vandaag een geweldige en solide wedstrijd heeft gereden ondanks dat we jammer genoeg niet ons beste seizoensresultaat hebben weten te scoren. Het zou echt fantastisch zijn geweest dat we nog een keer in de top tien zouden zijn gefinisht. Maar hij begon vastberaden en vol vertrouwen aan de race waarin door iedereen ongelofelijke snelle tijden werden gereden. Uiteindelijk waren er geen crashes voor ons en kwamen we als elfde over de finish. Dus we zijn blij dat we het seizoen kunnen afsluiten met een hoogtepunt en een lach op ons gezicht, een uitslag die voor ons allemaal veel betekende. Na een lang en moeizaam seizoen willen we iedereen bedanken, en willen we ook onze dank uitspreken naar de familie Pons voor hun support dit seizoen. Als laatste, wensen we Axel alle goeds voor de toekomst. Wij sluiten vandaag het seizoen 2017 af en we kijken uit naar ons nieuwe project, een project dat 20 november hier in Valencia van start zal gaan.”

 

Moto2™ Spaanse GP –uitslag race:

1 Miguel OLIVEIRA / POR / Red Bull KTM Ajo / KTM / 43´15.843

2 Franco MORBIDELLI / ITA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / +2.154

3 Brad BINDER / RSA / Red Bull KTM Ajo / KTM / +4.181

11 #49 Axel PONS / SPA / RW Racing GP / KALEX / +27.388

 

Eindstand Moto2 wereldkampioenschap:

1 Franco MORBIDELLI / ITA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 308

2 Thomas LÜTHI / SWI / Garage Plus Interwetten / KALEX / 243

3 Miguel OLIVEIRA / POR / Red Bull KTM Ajo / KTM / 241

19 #49 Axel PONS / SPA / RW Racing GP / KALEX / 27