Vierde startrij voor de finalerace in Valencia

RW Racing GP coureur Axel Pons heeft tijdens de laatste kwalificatie van het seizoen in Valencia een keurige twaalfde startplaats weten te behalen.

Ook op zaterdag werden de teams en coureurs op het Valencia circuit verwelkomd door een strak blauwe lucht en heerlijke temperaturen. En opnieuw wist de in Barcelona geboren coureur Axel Pons, net als in Sepang, in stijl te acteren tijdens de kwalificatietraining. Pons wist met nog tien minuten te gaan de juiste ruimte te vinden op de baan en zijn rondetijden met enkele tiende van een seconde aan te scherpen.

De race zondag op het prachtige Valencia circuit, welke gebouwd is vergelijkbaar met een arena en daardoor voor een unieke sfeer zorgt, is de laatste wedstrijd waarin het Nederlandse team en de Spaanse coureur zullen samenwerken. Maar hoe dan ook, Pons als ook het gehele team hopen hun samenwerking in stijl af te sluiten met opnieuw een top vijftien klassering.

De afsluitende Moto2 race van het seizoen gaat zondagmiddag om 12:20 pm CET van start.

#49 Axel PONS (RW Racing GP, KALEX), startpositie- 1´35.770 (10/19):
“Ik ben best wel tevreden omdat we een goede compromis hebben weten te vinden wat betreft de afstelling van de machine. Natuurlijk hadden we ons nog graag iets meer willen verbeteren, maar over het algemeen moeten we hiermee tevreden zijn. Aan het begin van de kwalificatie hadden we een klein probleem met de bandenspanning. Het was een beetje moeilijk om met de motor te rijden omdat we geen grip hadden en ik hierdoor de voorkant een paar keer bijna kwijt was. Tijdens de laatste run was de bandenspanning goed en voelde ik me een stuk beter. Toch heb ik het gevoel dat we al een tijdje niet in staat zijn om in te halen op het rechte stuk en we kunnen daar nog niet echt een oplossing voor vinden.”

“Maar los daarvan, morgen is het de laatste race van het jaar en we gaan daar zoveel als mogelijk van proberen te genieten. Dit betekend ook dat het misschien wel mijn laatste weekend is als Grand Prix coureur want ik nog niet waar ik komend seizoen ga rijden. Ik zal proberen het beste ervan te maken om zo goede herinneringen over te houden aan deze periode.”

Jarno JANSSEN (Team manager):

“Ik denk dat we vandaag opnieuw een sterke kwalificatie hebben laten zien. Met slechts 0,7 seconden op de top staan we er goed bij, en als twaalfde plaats eindigen is goed. Dit feit wijst erop dat Axel sterk presteert, vooral gezien dat hij tijdens de vorige race in Maleisië ook als twaalfde eindigde tijdens de kwalificatie. Het enige waar we op hopen is dat hij een beetje meer geluk zal hebben tijdens de race. Laten we hopen dat we morgen het geluk aan onze zijde zullen hebben, dat we punten kunnen scoren en ons seizoen samen met een glimlach af kunnen sluiten.”

 

Moto2™ GP de la Comunitat Valenciana – uitslag kwalificatie:

1 Alex MARQUEZ / SPA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 1´35.050

2 Franco MORBIDELLI / ITA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 1´35.115 +0.065

2 Mattia PASINI / ITA / Italtrans Racing Team / KALEX / 1´35.155 +0.105

12 #49 Axel PONS / SPA / RW Racing GP / KALEX / 1´35.770 +0.720

 

Moto2™ GP de la Comunitat Valenciana – Tijdschema voor zondag 12 november(CET):

09:10 – 09:30 Warm Up

12:20 Race (27 ronde – 108.135 km)