Moeizame start van het finaleweekend

RW Racing GP’s Axel Pons kende vrijdagochtend tijdens de eerste vrije vrije training weinig geluk toen hij werd geraakt door een gecrashte rijder, echter tijdens de tweede vrije training wist de in Barcelona geboren coureur snel zijn eigen tempo terug te vinden.

De laatste Grand Prix van het seizoen ging vrijdagochtend op het Spaanse circuit van Valencia van start onder een strak blauwe hemel. De zon scheen echter nog niet direct voor het Nederlandse RW Racing GP. Axel Pons werd namelijk al in het begin van de eerste vrije training van de baan gereden toen een andere gecrashte coureur zijn Kalex Moto2 machine vol raakte. Maar de ervaren technische crew, onder leiding van voormalig WK coureur Hans Spaan, zorgde ervoor dat de beschadigde machine in een rap tempo weer raceklaar werd gemaakt. Pons kon hierdoor met nog 15 minuten te gaan nog een aantal ronden rijden tijdens de eerste vrije training.  Vrijdagmiddag keerde het tij en kon Pons tijdens de tweede vrije training een flink aantal snelle en constante rondetijden op de klok zetten om uiteindelijk de eerste dag in Valencia af te sluiten met de 16e rondetijd achter zijn naam.

#49 Axel PONS (RW Racing GP, KALEX), FP1: P24 – 1´37.182 (8/10) / FP2: P13 – 1´36.616 (21/22):

“Het weekend begon vanmorgen met een flinke tegenslag, maar ondanks dit konden we in de slotfase van de eerste vrije training nog een aantal ronden rijden nadat we voor de tweede keer op rij door dezelfde rijder van de baan werden gereden. Maar mijn crew leverde geweldig werk door de machine razendsnel weer in orde te maken en ik weer de baan op kon, ondanks dat deze zeker nog niet 100% was. Jammer genoeg bleek de radiator nog water te lekken waardoor de machine te warm werd en we snelheid verloren. Maar hoe dan ook, we waren in staat om nog een aantal ronden te rijden en wisten we een beetje het gevoel te krijgen met deze baan. Het gevoel was niet eens zo slecht maar er was zeker nog ruimte voor verbetering, met name bij het aanremmen van de bochten.

“Hier hebben we dan ook aan gewerkt voorafgaand aan de tweede vrije training, maar we hebben zeker nog het nodige werk te doen. Ik denk echter dat we voor de derde vrije training een betere oplossing zullen vinden, maar op zijn minst voor de kwalificatie. De gereden rondetijden van vandaag geven ons echter vertrouwen ondanks deze kleine issues van vanmorgen. Dus ik kijk uit naar morgen, we hebben het vertrouwen dat we tijdens ons laatste gezamenlijke Grand Prix weekend voor een goed resultaat kunnen gaan.”

Moto2™ GP de la Comunitat Valenciana – Gecombineerde tijden FP1/FP2:

1 Miguel OLIVEIRA / POR / Red Bull KTM Ajo / KTM / 1´35.802 (FP2)

2 Francesco BAGNAIA / ITA / SKY Racing Team VR46 / KALEX / 1´35.859 +0.057 (FP2)

3 Brad BINDER / RSA / Red Bull KTM Ajo / KTM / 1´36.010 +0.208 (FP2)

16 #49 Axel PONS / SPA / RW Racing GP / KALEX / 1´36.616 +0.814 (FP2)

 

Moto2™ GP de la Comunitat Valenciana – Tijdschema voor zaterdag 11 november (CET):

10:55 – 11:40 FP3

15:05 – 15:50 QP

Photo credit: © [2017] RW Racing GP