RW Racing GP kan de vruchten niet plukken in Maleisië

Een incident in de eerste bocht van de race zorgde er zondag in Sepang voor dat alle hoop verloren ging voor een succesvolle afsluiting van de triple-header in Azië en Australië.

De wedstrijddag van de voorlaatste ronde van het 2017 Moto2 World Championship ging zondag van start onder zonnige en warme omstandigheden, een dag waar de zon ook leek te gaan schijnen voor het enige Nederlandse Grand Prix Team omdat Axel Pons tijdens de warm-up sessie zijn sterke optreden van de kwalificatiedag een vervolg wist te geven. De 26-jarige Spanjaard noteerde de veertiende tijd in deze zeer competitieve klasse. Pons en het team gingen dan ook vol vertrouwen de race in. De wedstrijd van Spanjaard, gestart vanaf de twaalfde plaats op de grid, was echter van korte duur nadat hij betrokken raakte bij een crash in de eerste bocht van de race.

Het kampioenschap keert nu terug naar Europa waar over twee weken in Valencia de finaleronde van het seizoen op het programma staat.

#49 Axel PONS, DNF (stand kampioenschap 21e, 22 punten):

“Ik ben oké, maar ik ben heel erg teleurgesteld omdat we vandaag echt domme pech hadden. Ik weet niet precies wat er gebeurde maar een andere rijder kwam ten val en raakte vervolgens mij waarna ik niets anders kon doen dan mezelf ook te laten vallen. Het is echt heel jammer omdat we hebben laten zien dat we hier sterk voor de dag konden komen en de snelheid hadden om voor een goede klassering mee te kunnen strijden, het had echt een mooie race kunnen worden. Maar het is hoe het is, en we moeten nu vooruitkijken naar Valencia waar we hoogstwaarschijnlijk onze laatste wedstrijd samen zullen rijden in deze categorie. Hoe dan ook, het is gewoon balen omdat we van deze wedstrijd wilden genieten. Aan het einde van dit droevige weekend wil ik graag mijn oprechte deelneming betuigen aan de familie, vrienden en het team van Stefan Kiefer.”

Jarno JANSSEN (Team manager):

“Het is echt heel erg jammer dat er al in de eerste bocht een einde kwam aan onze race. Helaas konden we hier zelf niets aan doen in deze situatie omdat Axel de dupe werd van een crash van andere rijders. Hij kon ze simpelweg niet ontwijken. Dat was jammer omdat we vooraf aan deze race goede hoop hadden, niet alleen vanwege zijn goede kwalificatie maar ook vanwege zijn sterke optreden eerder op de dag tijdens de warm-up waar hij een goed en constant tempo liet zien. Uiteindelijk verlaten we dit droevige weekend zonder punten. Het gehele team wil graag haar medeleven betuigen aan de familie van Stefan Kiefer en zijn team. Nog steeds is het voor veel mensen, ik denk voor iedereen, niet te bevatten wat we afgelopen donderdagnacht is gebeurd. We wensen alle betrokkenen heel veel sterkte. ”

Moto2™ Malaysia Motorcycle GP –wedstrijduitslag na 19 ronden:

1 Miguel OLIVEIRA / POR / Red Bull KTM Ajo / KTM / 40´28.955

2 Brad BINDER / RSA / Red Bull KTM Ajo / KTM / +2.387

3 Franco MORBIDELLI / ITA / Estrella Galicia 0.0 Marc VDS / KALEX / +6.878

DNF #49 Axel PONS / SPA / RW Racing GP / KALEX

Moto2™Tussenstand kampioenschap:

1 Franco MORBIDELLI / ITA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 288

2 Thomas LÜTHI / SWI / Garage Plus Interwetten / KALEX / 243

3 Miguel OLIVEIRA / POR / Red Bull KTM Ajo / KTM / 216

21 #49 Axel PONS / SPA / RW Racing GP / KALEX / 22

Volgende race: 12 november, Valencia / Spanje

Photo credit: © [2017] RW Racing GP