RW Racing GP klaar om de uitdaging in Sepang aan te gaan

In een zinderend heet Sepang hebben het Nederlandse RW Racing GP en haar rijder Axel Pons zaterdag een vierde startrij weten te behalen voor de voorlaatste race van het seizoen.

Ondanks dat het weer veranderde en de condities extreem waren ( een enorme hitte en een hoge luchtvochtigheidsgraad) tijdens de kwalificatie dag op het Sepang International Circuit, gelegen nabij Kuala Lumpur’s International Airport, nam de hoop toe voor een goede klassering tijdens de belangrijke kwalificatie. De belangrijkste reden hiervoor was dat Axel Pons vrijdag tijdens de natte vrije training een aantal tegenslagen kende en Pons en RW Racing GP onder deze omstandigheden terug konden keren naar de setting welke gebruikt werden vrijdagochtend tijdens de eerste vrije training. Pons kon hierdoor zaterdag direct zijn goede optreden van vrijdagochtend een vervolg geven. De 26 jarige coureur uit Barcelona noteerde de twaalfde rondetijd, een goede uitganspositie voor de zondag te verrijden wedstrijd, een veelal uitdagende race op het Maleisische circuit vanwege de extreme omstandigheden.

In het tijdschema van zaterdag stond tevens een minuut stilte op het programma ter nagedachtenis aan de eerder deze week in Sepang overleden Stefan Kiefer. Het werd een emotioneel moment toen alle paddock menbers samenkwamen in de pitlane.

De start van de race is zondag om 13:20 uur lokale tijd, iets dat betekend dat de wekker weer gezet dient te worden voor de fans die de wedstrijd via de TV willen volgen. Attentie: de komende nacht gaat in een groot deel van Europa de wintertijd weer in, hierdoor is de start van de race om 06:20 uur Nederlandse tijd.

#49 Axel PONS (RW Racing GP, KALEX), startpositie 12e – 2´07.212 (15/17):

“Uiteindelijk was het allemaal nog niet zo erg omdat we in de slotfase een aantal fatsoenlijke rondetijden op de klok wisten te zetten. Ik denk dat deze uitslag ok is, al denk ik zelf dat het nog iets beter gekund had. Maar hoe dan ook, we zijn goed voorbereid, hoewel de race zondag geen makkelijk klus zal worden als het droog zal blijven. Dus we zullen vanaf het begin slim moeten zijn, speciaal als het gaat om de prestatie van de banden aangezien we niet weten hoe deze het zullen houden onder deze omstandigheden over een hele raceafstand. Dus we zullen in het begin voorzichtig moeten zijn en de banden een beetje zien te sparen. Daarnaast zijn we best wel tevreden met de afstelling van de motor, deze is nu goed. Ik ben blij dat Hans (Spaan), mijn crew en ik samen een goede afstelling hebben weten te vinden voor deze omstandigheden. We misten nog net dat ene kleine beetje snelheid en dat is dan ook de reden dat ikzelf niet helemaal tevreden ben en we het misschien anders nog iets beter hadden kunnen doen.”

Jarno JANSSEN (Team manager):

“Als eerste denk ik dat we kunnen zeggen dat het weer ons vandaag goed gezind is geweest. Dit omdat we vandaag geen regen hebben gehad, natte omstandigheden waarin we gisteren tijdens de tweede vrije training zo veel problemen kenden. Dus deze stabiele weersomstandigheden gaven ons goede hoop voor vandaag. Het plan dat we maakten voorafgaand aan de kwalificatie pakte bijzonder goed uit omdat we een flink aantal banden gespaard hadden voor het moment dat de tijden gezet moesten worden. Hierdoor konden we ook een groot aantal snelle ronden rijden. We zijn dan ook heel erg blij met onze startpositie vanaf de vierde rij, we zijn er klaar voor om morgen de strijd aan te gaan.”

Moto2™ Malaysia Motorcycle GP –uitslag kwalificatie:

1 Franco MORBIDELLI / ITA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 2´06.406

2 Miguel OLIVEIRA / POR / Red Bull KTM Ajo / KTM / 2´06.432 +0.026

3 Fabio QUARTARARO / FRA / Pons HP40 / KALEX / 2´06.478 +0.072

12 #49 Axel PONS / SPA / RW Racing GP / KALEX / 2´07.212 +0.806

 

Moto2™ Malaysia Motorcycle GP – tijdschema zondag 28 oktober(NL tijd):

02:10 – 02:30 Warm Up

06:20 Race (19 ronden – 105.317 km)

 

Photo credit: © [2017] RW Racing GP