Moeizame start in Sepang voor RW Racing GP

RW Racing GP kende een moeilijke openingsdag tijdens het dit weekend te verrijden voorlaatste Grand Prix weekend van het seizoen in Maleisië.

De Maleisische Grand Prix ging vrijdag van start met typische wisselende weeromstandigheden voor Zuid-Oost Azië – ‘s ochtends droog voordat de regen na lunchtijd het indrukwekkende Sepang International Circuit bereikte. Maar alle andere aspecten, inclusief alle sportieve aspecten, vielen in het niet nadat het paddock het vreselijke nieuws te horen kreeg dat Kiefer Racing’s team manager Stefan Kiefer de afgelopen nacht was overleden. Alle RW Racing GP teamleden treuren over het verlies van een gerespecteerd persoon en willen hun diepste medeleven betuigen aan zijn familie, vrienden en het team.

Ondertussen leverde Axel Pons op de baan een goede prestatie op een droge baan tijdens FP1 en zette hij daarmee zijn opwaartse lijn van de vorige week zondag in Australië verreden race door. Het weer veranderde echter na de middag en dat zorgde ervoor dat de plannen van het team doorkruist werden. Vanwege het verwachte onstabiele weer voor de rest van het weekend kijken het enige Nederlandse Grand Prix team en haar coureur met gemengde gevoelens uit naar de rest van het weekend in een broeiend warm Maleisië.

#49 Axel PONS (RW Racing GP, KALEX), FP1: P14 – 2´08.025 (14/15) / FP2: P26 – 2´29.086 (4/12):

“Het weekend begon niet slecht gedurende met een droge ochtendsessie ondanks dat we best nog wel een paar kleine dingetjes hadden. Het was een beetje vreemd omdat we deze dingen waarmee we vandaag te maken hadden nog niet eerder hebben gekend. Maar we waren in staat om een aantal goede rondetijden op de klok te zetten en dat was positief. Vanmiddag tijdens de natte tweede vrije training kon ik echter geen goed gevoel vinden zowel met de machine als ook met de omstandigheden. Op dit moment weten we nog niet wat we moeten doen maar ik hoop dat Hans (Spaan) en het team een oplossing weten te vinden, dit omdat het zo niet mogelijk is het gas aan te raken. Zodra ik het gas aanraak begint de fiets heel erg te glijden, zo erg zelfs dat ik al een aantal keren bijna ten val kwam. Maar ik probeerde een andere coureur te volgen om wat competitiever te kunnen zijn en probeerde hetzelfde te doen als hem, maar uiteindelijk moest ik dat bekopen met een lichte schuiver. Dus we hopen dat we het tij kunnen keren als het morgen opnieuw nat is. Aan de andere kant ben ik er vrij zeker van dat we op een droge baan goed mee kunnen doen.”

Moto2™ Malaysia Motorcycle GP – Gecombineerde tijden FP1/FP2:

1 Miguel OLIVEIRA / POR / Red Bull KTM Ajo / KTM / 2´06.856 (FP1)

2 Franco MORBIDELLI / ITA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 2´06.929 +0.073 (FP1)

3 Thomas LÜTHI / SWI / CarXpert Interwetten / KALEX / 2´06.950 +0.094 (FP1)

14 #49 Axel PONS / SPA / RW Racing GP / KALEX / 2´08.025 +1.169 (FP2)

 

Moto2™ Malaysia Motorcycle GP of Japan – Tijdschema voor zaterdag 28 oktober(CET):

04:55 – 050:40 FP3

09:05 – 09:50 QP

 

Photo credit: © [2017] RW Racing GP