RW Racing GP verlaat Aragon zonder beloning

Voor het Nederlandse RW Racing GP, eindigde de wedstrijd op zondag vroegtijdig toen Axel Pons zijn uiterste best deed om snel posities terug te winnen.

De racedag op het indrukwekkend MotorLand Aragon circuit in Spanje ging met enorme vertraging van start dankzij de mist die zich ophield op het circuit. Hierdoor moest de racedirectie het schema van vandaag drastisch wijzigen waardoor de Moto2 race uiteindelijk om 12.40 uur van start ging. Ondanks de onverwachte weersituatie in de morgen, bleven de condities zich verbeteren tot ze tijdens lunchtijd nagenoeg gelijk waren met de kwalificatiedag van zaterdag. RW Racing GP en Axel Pons hadden goede hoop voor wat nogmaals een thuiswedstrijd zou zijn voor de Spanjaard, maar hij kon geen voordeel halen uit zijn vijftiende startpositie. Echter, Pons kon na een slechte openingsronde snel zijn ritme vinden en was onderweg naar een sterke comeback. Maar zijn wilde rit door het Moto2 veld kwam in de zevende ronde ten einde toen hij de controle over zijn machine verloor in bocht zeven en uit de race crashte. Voor de volgende races gaat het kampioenschap volgende maand overzees met de jaarlijkse 3 back-to-back races in Azië en Australië.

 

#49 Axel PONS, DNS (kampioenschap 20e, 17 punten):
“Het is zonde natuurlijk om het weekend zo te eindigen. Na een slechte start probeerde ik snel een aantal posities terug te winnen, ik voelde me goed met de motor dus kon ik, toen ik eenmaal ik in mijn ritme zat, pushen. Maar toen remde ik iets te laat en het volgende moment verloor ik de voorkant. Ik kon niets doen om deze crash te vermijden. Het is echt jammer omdat we een goed ritme hadden. Maar het probleem werd veroorzaakt door de slechte start. Dit moeten we te zien verbeteren.”

Jarno JANSSEN (Team manager):
“Dit was duidelijk niet onze beste dag omdat we een vroege crash hadden op het moment dat Axel op P20 reed. Maar het ging al mis bij de start. Nadat we ons op een vijftiende positie hadden gekwalificeerd, hadden we een ontzettend slechte start en eerste sector, en dat ging de rest van de ronde zo door wat ons terugbracht naar P23. Dit betekende dat er posities teruggewonnen moesten worden en dat je veel risico’s moet nemen. Axel was erg sterk in de eerste ronden, zijn rondetijden in de 1’55.0 waren echt goed. Onze tijden waren competitief genoeg om op de twaalfde of dertiende positie te eindigen in de race. Maar als je al deze rijders moet inhalen nadat je de posities in de eerste hebt verloren wordt het al moeilijk. En dat bleek ook. Uiteindelijk crashten we uit de race maar gelukkig is Axel oké, iets dat het belangrijkste is. Gelukkig geen nieuwe blessures voor hem en we zullen weer terug komen tijdens de overzeese races.”

 

Moto2™ Gran Premio Movistar de Aragon – resultaat na 21 ronden:

1 Franco MORBIDELLI / ITA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 40´09.904

2 Mattia PASINI / ITA / Italtrans Racing Team / KALEX / +0.145

3 Miguel OLIVEIRA / POR / Red Bull KTM Ajo / KTM / +0.577

NC #49 Axel PONS / SPA / RW Racing GP / KALEX

 

Moto2™ stand kampioenschap:

1 Franco MORBIDELLI / ITA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 248

2 Thomas LÜTHI / SWI / Garage Plus Interwetten / KALEX / 227

3 Alex MARQUEZ / SPA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 157

20 #49 Axel PONS / SPA / RW Racing GP / KALEX / 17

 

Volgende race: 15 Oktober, Motegi / Japan