RW Racing GP sluit partnership met het Japanse bedrijf NTS en GEO Technology

Het Nederlandse RW Racing GP dat uitkomt in de Moto2 klasse van het MotoGP is een drie-jarige overeenkomst aangegaan met het Japanse NTS. Het bedrijf NTS heeft haar sporen verdiend in de ruimtevaart en luchtvaartindustrie. Het bedrijf is gespecialiseerd is precisie metaalbouw, de ontwikkeling van frames en prototype delen voor o.a. de scheep- en ruimtevaart als ook in de medische wereld.

Ook heeft NTS de eerste stappen inmiddels gezet in de motorsport. De ondersteuning en het partnership de komende drie jaar bij het Nederlandse RW Racing GP moet het bedrijf nieuwe en voldoende input geven voor de verdere doorontwikkeling van hun product.
Bij RW Racing GP zal NTS, samen met het Zwitserse GEO Technology o.a. het chassis en de swingarm voor haar rekening nemen.

De Zuid-Afrikaan Steven Odendaal en de Amerikaan Joe Roberts rijden in het seizoen 2018 in de kleuren van RW Racing GP.

Teammanager Jarno Janssen ziet de mogelijkheid om komend seizoen met twee coureurs uit te komen als beloning voor het harde werken van de afgelopen seizoenen.

Odendaal doet op dit moment in het CEV kampioenschap al de nodige ervaring op met het NTS frame, de keuze om de Zuid- Afrikaan vast te leggen moet dus mede in dit licht gezien worden. Joe Roberts, de enige Amerikaan in de Moto2 klasse, moet samen met Odendaal de technici van RW Racing GP en NTS van feedback voorzien. Beide coureurs zien het RW Racing GP team een nieuwe stap in hun ontwikkeling als coureur.

Janssen benadrukt dat zijn team met de nieuwe technische input en twee nieuwe rijders tevens een competitief team moet zijn.