Afwachtende start op vrijdag voor RW Racing GP

Axel Pons is nog steeds aan het worstelen met zijn fysieke conditie na zijn crash in Misano, maar de Spanjaard wist vrijdag in Aragón een aantal waardevolle ronden te rijden waarmee hij zijn vertrouwen en ritme weer terug kreeg tijdens de tweede vrije training.

De race in Aragón betekent opneiuw een thuisrace voor RW Racing GP’s Axel Pons, maar hij arriveert niet compleet fit op het indrukwekkende MotorLand Aragón. De 26-jarige Pons maakte twee weken geleden tijdens de warm-up in Misano een nare crash mee waarbij zijn schouder uit de kom ging. Gelukkig was er geen verdere schade maar had hij nog wel pijn en natuurlijk een gebrek aan kracht. Vrijdag in Aragón begon de eerste sessie onder wisselvallige en risicovolle omstandigheden, dus besloten Pons en zijn team om de sessie uit te zitten. Hierna verbeterden de weersomstandigheden alhoewel FP2 ook op een natte baan van start ging, maar al snel opdroogde. Van hieruit wist Pons een aantal constante ronden te rijden wat hem uiteindelijk P18 opleverde.

#49 Axel PONS (RW Racing GP, KALEX), FP1: – / FP2: P18 – 1´56.154 (18/19):
“We besloten eerst om niet naar buiten te gaan om niets te riskeren op half natte/half droge baan tijdens de eerste vrije training, ik voel nog steeds pijn in mijn linkerschouder. Hierdoor deden het vanmorgen op deze manier. In de middag verbeterden de condities en was het minder gevaarlijk om te rijden, we reden een aantal waardevolle ronden. Helaas heb ik nog steeds pijn en kom ik kracht tekort, in het speciaal als ik moet remmen en linkerbochten instuur. Ik reed zonder pijnstilling maar ik denk dat ik de rest van het weekend oké ben om te pushen voor de beste uitkomst. Hoe dan ook, we moeten afwachten hoe de schouder reageert de komende dagen. Na mijn crash in Misano werd ik naar het ziekenhuis gebracht om te kijken of er geen verdere beschadigingen waren. Toen de doktoren zeiden dat ik oké was ben ik begonnen met de revalidatie en voel ik me ondertussen een stuk beter dan een week geleden, maar ik zit nog niet op 100 procent.”

 

Moto2™ GP de Aragón – Gecombineerde uitslagenFP1/FP2:

1 Mattia PASINI / ITA / Italtrans Racing Team / KALEX / 1´54.439 (FP2)

2 Franco MORBIDELLI / ITA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 1´548.633 +0.194 (FP2)

3 Takaaki NAKAGAMI / JPN / IDEMITSU Honda Team Asia / KALEX / 1´54.980 +0.541 (FP2)

18 #49 Axel PONS / SPA / RW Racing GP / KALEX / 1´56.154 +1.715 (FP2)

 

Moto2™ GP de Aragón – Tijdschema zaterdag,23 September  (CET):

10:55 – 11:40 FP3

15:05 – 15:50 QP